Суфле з кефіру: ніжний пп-десерт на кожний день
Якщо потрібен десерт, калорійність якого прагне до нуля, важко знайти щось більш смачне, ніж суфле з кефіру. Воно неймовірно ніжне і легке. Готується просто і швидко, а якщо прикрасити свіжими ягодами, буде ще смачніше. Суфле з кефіру викликає дуже незвичайні відчуття: начебто смак кефіру, але консистенція не та. Десерт простий, але дуже цікавий. Обов’язково варто спробувати. Час приготування 10 хвилин.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Кефір – 400 мл
- Сметана – 100 мл
- Цукор – 1 чайна ложка
- Желатин – 10 г
- Вода – 40 мл
Як приготувати суфле з кефіру
1. Підготувати все необхідне. Жирність кефіру й сметани особливого значення не мають, беріть ті продукти, якість яких влаштовує. Але з більш жирних продуктів суфле виходить ніжніше. Заздалегідь замочіть желатин в воді, щоб він встиг набрякнути.
2. У ємність налити кефір. Рідина зручно збивати міксером у високій склянці, так бризки НЕ будуть розлітатися. Додати підсолоджувач (за бажанням можна взяти мед або цукор).
3. І сметану.
4. Почати збивати міксером, вливаючи тонким струмком підігрітий желатин (розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі до розчинення крупинок, не доводячи до кипіння).
5. Спочатку з’являться великі бульбашки, а потім суміш почне трохи густіти і збільшуватися в об’ємі. Так, при початкових 500 мл об’єм збільшився до позначки 650 мл. Суміш повинна бути схожа на консистенцію сметани. Час збивання залежить не тільки від потужності міксера, але і від початкової температури інгредієнтів. Щоб процес стався швидше, сметану і кефір можна поставити в морозилку на 15 хвилин. Тоді маса загусне за 2-3 хвилини.
6. Розлити по підготовленим келихах і прибрати в холодильник на 2-3 години. Суфле з кефіру виходить ніжне і повітряне. При подачі прикрасити ягодами, м’ятою.