Чорничний пиріг: ділимося рецептом смачної випічки з сезонної ягоди

Сьогодні готуємо смачну випічку з чорниці. На столі чорничний пиріг зі сметаною заливкою. Хрустке пісочне тісто, ніжний сметанний шар, і фіолетові ягідки з характерною для них невеликою кислинкою. Це чудове частування як в свято, так і для сімейних посиденьок. Час приготування: 30 хвилин + 30 хвилин для тіста.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

Тісто:

  • Масло вершкове – 100 г
  • Борошно – 250 г
  • Яйце – 1 шт
  • Сметана – 1 столова ложка
  • Сіль – дрібка
  • Розпушувач тіста – половина чайної ложки
  • Цукор – 1 столова ложка

Заливка:

  • Чорниця – 1 стакан
  • Яйце – 2 шт
  • Сметана – 400 г
  • Цукор – 100 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 столова ложка

Як приготувати чорничний пиріг

1. Підготувати все необхідне.

2. Спочатку зайнятися тістом. У миску помістити борошно, цукор, сіль, холодне вершкове масло і розпушувач. Нарізати інгредієнти ножем і перетерти пальцями в дрібну крихту. Додати яйце і сметану.

Чорничний пиріг: ділимося рецептом смачної випічки з сезонної ягоди

3. Змішати до отримання м’якого, але не липкого тіста. Помістити його в целофановий пакет і прибрати в холодильник на 30 хвилин. Таке пісочне тісто можна зробити і напередодні, воно прекрасно зберігається в холоді до доби.

Чорничний пиріг: ділимося рецептом смачної випічки з сезонної ягоди

4. Розподілити тісто спочатку по дну форми, а потім руками притиснути до боковин, формуючи невеликі бортики висотою в 3-4 сантиметри. Наколоти виделкою і поставити в духовку на 160 градусів на 10 хвилин.

Чорничний пиріг: ділимося рецептом смачної випічки з сезонної ягоди

5. Для заливки з’єднати сметану, яйця, цукор і кукурудзяний крохмаль. Пробити занурювальним блендером до рідкої маси, поки не розчиняться цукрові крупинки.

Чорничний пиріг: ділимося рецептом смачної випічки з сезонної ягоди

6. Дістати корж і висипати ягоди чорниці. Попередньо їх помити і дати обсохнути, щоб прибрати вологу.

Чорничний пиріг: ділимося рецептом смачної випічки з сезонної ягоди

7. Акуратно вилити заливку, намагаючись сильно не змістити ягоди. Знову прибрати в духовку на 20 хвилин, після чого нагрівання вимкнути і залишити пиріг всередині до повного охолодження.

Чорничний пиріг: ділимося рецептом смачної випічки з сезонної ягоди

8. Чорничний пиріг зі сметаною заливкою готовий. Смачного!

Чорничний пиріг: ділимося рецептом смачної випічки з сезонної ягоди