Чорничний пиріг: ділимося рецептом смачної випічки з сезонної ягоди
Сьогодні готуємо смачну випічку з чорниці. На столі чорничний пиріг зі сметаною заливкою. Хрустке пісочне тісто, ніжний сметанний шар, і фіолетові ягідки з характерною для них невеликою кислинкою. Це чудове частування як в свято, так і для сімейних посиденьок. Час приготування: 30 хвилин + 30 хвилин для тіста.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Тісто:
- Масло вершкове – 100 г
- Борошно – 250 г
- Яйце – 1 шт
- Сметана – 1 столова ложка
- Сіль – дрібка
- Розпушувач тіста – половина чайної ложки
- Цукор – 1 столова ложка
Заливка:
- Чорниця – 1 стакан
- Яйце – 2 шт
- Сметана – 400 г
- Цукор – 100 г
- Крохмаль кукурудзяний – 2 столова ложка
Як приготувати чорничний пиріг
1. Підготувати все необхідне.
2. Спочатку зайнятися тістом. У миску помістити борошно, цукор, сіль, холодне вершкове масло і розпушувач. Нарізати інгредієнти ножем і перетерти пальцями в дрібну крихту. Додати яйце і сметану.
3. Змішати до отримання м’якого, але не липкого тіста. Помістити його в целофановий пакет і прибрати в холодильник на 30 хвилин. Таке пісочне тісто можна зробити і напередодні, воно прекрасно зберігається в холоді до доби.
4. Розподілити тісто спочатку по дну форми, а потім руками притиснути до боковин, формуючи невеликі бортики висотою в 3-4 сантиметри. Наколоти виделкою і поставити в духовку на 160 градусів на 10 хвилин.
5. Для заливки з’єднати сметану, яйця, цукор і кукурудзяний крохмаль. Пробити занурювальним блендером до рідкої маси, поки не розчиняться цукрові крупинки.
6. Дістати корж і висипати ягоди чорниці. Попередньо їх помити і дати обсохнути, щоб прибрати вологу.
7. Акуратно вилити заливку, намагаючись сильно не змістити ягоди. Знову прибрати в духовку на 20 хвилин, після чого нагрівання вимкнути і залишити пиріг всередині до повного охолодження.
8. Чорничний пиріг зі сметаною заливкою готовий. Смачного!