Літній торт без духовки і випічки
Желейний торт з ягодами – дуже літній десертик. Він не вимагає випічки і виходить просто казковим. Тортик відмінно підійде для сімейного чаювання і точно буде вам до смаку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Необхідні продукти:
Для сметанного шару
- 750 грам сметани 20%
- 150 грам цукру
- 10 грам ванільного цукру
- 30 грам желатину
- 100 мілілітрів води
- 150 грам малини
- 150 грам лохини
Для сирного шару
- 500 грам сиру
- 250 грам сметани
- 300 грам смородини
- 20 грам желатину
- 100 мілілітрів води
Як приготувати торт з ягодами
1. Розчиняємо желатин для нижнього шару. Відставляємо в строну і даємо набрякнути.
2. Ягоди смородини перебиваємо блендером до однорідної маси. Додаємо до них цукор і перемішуємо. Підготовлену масу проціджуємо через марлю.
3. У чашку кладемо сир і сметану, перемішуємо до однорідності блендером.
4. У сирну масу вливаємо смородинову масу і перемішуємо. Потім розтоплюємо желатин і додаємо в готову суміш, перемішуємо.
5. Беремо форму для запікання і покриваємо харчовою плівкою. Викладаємо в неї перший шар і ставимо в холодильник. Залишаємо на 1 годину до повного застигання.
6. Розчиняємо желатин для другого шару.
7. У сметану додаємо цукор, ванільний цукор і перемішуємо блендером. Потім вливаємо желатин і знову перемішуємо.
8. Дістаємо застиглий шар десерту і висипаємо на нього приготовані ягоди. Заливаємо їх сметанним шаром.
9. Торт знову ставимо в холодильник до повного застигання, а потім подаємо до столу. Сманого!