Заправка для борщу на зиму: без стерилізації та оцту
Заготівля для борщу на зиму допоможе вам заощадити час на кухні. При цьому, ви зможете додавати її не тільки в борщ, а й в інші овочеві страви.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори – 3 кг;
- буряк – 1 кг;
- перець болгарський – 1 кг;
- цибуля – 1 кг;
- морква – 1 кг;
- сіль – 3 ст.л;
- олія рослинна – 0.5 л.
Буряк і моркву тремо на грубій тертці, цибулю нарізаємо кубиками. Помідори і солодкий перець подрібнюємо на м’ясорубці. Цибулю і моркву обсмажуємо на олії і вливаємо перемелені помідори з перцем, викладаємо буряк. В принципі, овочі готуйте так, як ви звикли їх різати або терти для борщу.
Коли маса закипить, зменшуємо вогонь і варимо 1 годину. За 20 хвилин до закінчення варіння кладемо сіль, все добре перемішуємо.
Заправка повинна добре увариться і якщо 1 години вам не вистачає, тоді можете збільшити час ще на 30 хвилин.
Банки стерилізуємо і заготовку розливаємо по банках в гарячому вигляді. У заготівлі немає оцту і тому, щоб вони довго зберігалися, розкладайте масу в гарячі, тільки стерилізовані банки.
Закатуємо банки, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.