Готую 30 років: смачніше рецепта не бачила. Лечо без стерилізації на зиму
Таке вдале лечо точно стане вашою улюбленою заготівлею. Рецепт люблю не тільки за прекрасний смак, але і за простоту і швидкість приготування.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- солодкий перець, 1.5 кг;
- помідори, 1.3 кг;
- часник, 10 зубків;
- сіль, 40 г;
- цукор, 120 г;
- перець горошком, 15 шт;
- оцет 9%, 70 мл;
- олія соняшникова, 100 мл;
- гострий перець.
Процес приготування лечо без стерилізації
Болгарський перець вибирайте м’ясистий, щоб мариновані овочі вийшли більш щільними і смачними.
Ріжемо перець на 2 – 4 частини. Помідори подрібнюємо до стану пюре будь-яким зручним методом.
Помідори змішуємо з олією, цукром і сіллю, перцем горошком, оцтом.
Доводимо до кипіння, кидаємо перець частинами, щоб він не переварився.
Порада: якщо любите м’який перець, варимо 15 хвилин щільніший – 7 хвилин.
Додаємо часник і проварюємо.
У стерилізовані банки кидаємо по парі зубків часнику, викладаємо щільно перець, заливаємо помідорами.
Закручуємо кришками, перевертаємо банки і вкутуємо до охолодження. Закуску зберігаємо в підвалі або в коморі.
Перець, закритий за цим рецептом, буде просто прекрасним доповненням до різних страв, м’ясних, рибних і гарнірів. Якщо любите гострий смак, в помідорне пюре можна ще додати і подрібнений гострий перчик.