5-хвилинний ШОКОЛАДНИЙ тортик на кефірі зі смішною назвою «НЯМ-НЯМ»

Коли мало часу, я завжди роблю цей тортик. Сім’я в захваті.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Складові:

Для тіста:

  •  Кефір або кисле молоко -300 г
  •  Цукор – 1 стакан
  •  Яйця – 2 шт.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  •  Какао – 2-3 ст. л.
  •  Сода – 1 ч.л.
  •  Борошно – 2 склянки

Для крему:

1 варіант – сметанний крем

  • Сметана – 400 г
  • Цукор – 1 стакан
  • Масло вершкове -200 г

2 варіант – заварний крем

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 300 г
  • Борошно-2 ст. л (з гіркою)
  • Молоко – 400 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Масло вершкове -200 г
  • Для обсипання -печінка, або шоколад, або горіхи

Приготування:

1. Тісто для цього шоколадного торта готується дуже просто. В одній мисці злегка збити яйця, олію і кефір, т.д., те, що рідке . В іншій – все сухе: борошно, цукор, соду какао.

2. В посуд із сухою сумішшю влити збиті яйця, добре перемішати. Вилити в змащену маслом форму, помістити в розігріту духовку. Випікати 50 хвилин при температурі 200-170 градусів.

Охолоджений пиріг розрізати уздовж на 3 частини, перемазати кремом, зверху посипати шоколадом або горіхами.

3. Готуємо крем для шоколадного торта.

Сметанний: розм’якшене масло змішати зі сметаною і цукром, збити.

Заварний: Поставити закипати молоко. А в цей час збити до білого яйця з цукром, потім поступово вбити борошно, продовжуючи збивати. Вилити цю суміш тонкою цівкою в кипляче молоко, інтенсивно помішуючи. Зменшити вогонь, всипати ваніль, продовжуючи добре вимішувати крем. Охолодити. Додати розм’якшене масло. Добре розмішати. Поставити на півгодини в холодильник. Крем готовий.

Шоколадний торт готовий!

Не вдається скопіювати.