Як приготувати гороховий суп, щоб всі ахнули: три важливих правила плюс рецепт

Чи треба розповідати вам, дорогі читачі, що таке горох і з чим його їдять? Мабуть, не варто. Нагадаємо лише, що це надкорисний і, головне, недорогий продукт. Одних тільки вітамінів групи В в ньому в 3 рази більше, ніж в хлібі з цільного зерна!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Горох – повноцінна заміна м’яса. Як і інші види бобових, він багатий рослинними білками, за складом максимально наближеними до тварин.

Приготувати наваристий суп – найпростіший спосіб насолодитися смаком і користю гороху. Як це зробити, щоб всі ахнули, а також рецепт з варіаціями, читайте нижче.

Смачний гороховий суп

Щоб гороховий суп вийшов дійсно смачним, ароматним, а його приготування не зайняло півдня, враховуйте три простих правила.

Вибирайте сухий горох, колотий половинками. Цілісний належним чином не розвариться, горохова січка не дасть потрібної консистенції, осівши на дні каструлі.

За 6-8 годин до варіння залийте горох кип’ятком. Температура води в даному випадку – принциповий момент, окріп відразу дасть старт для вбирання гороху вологою. Після замочування воду злийте, а горох промийте.

Під час варіння гороху додайте в каструлю 1 ч. л. соди (приблизно на 3 л). Цей трюк підійде і для приготування квасолі, бо сода сприяє швидкому розм’якшенню бобових. На смак страви додавання соди не відіб’ється.

Гороховий суп з мисливськими ковбасками

Складові:

  • 300 г мисливських ковбасок
  • 200 г сухого гороху
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 5-6 невеликих картоплин
  • 2 лаврові листки
  • 1 ч. л. соди
  • 1,5 ст. л. соняшникової олії
  • 4-5 зуб. часнику
  • сіль, перець за смаком

приготування:

Замоченнийгорох промийте залийте свіжою водою, щоб рівень її був приблизно на 3 пальці вище.
Після закипання додайте соду, перемішайте, варіть на мінімальному вогні близько години.

Очищену картоплю наріжте кубиками, відправте в каструлю.

Очищену цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці з великими отворами. Обсмажте овочі на соняшниковій олії, потім додайте в суп. Варіть 30 хвилин.

В кінці приготування додайте нарізані шматочками мисливські ковбаски (або інші копченості), подрібнений часник, промиті лаврові листочки, сіль і перець. Варіть ще 10 хвилин, після вимкніть вогонь, витягніть лаврові листочки, залиште суп настоюватися хвилин на 15.

Перед подачею заправте гороховий суп подрібненим кропом або сухариками.

Варіанти приготування горохового супу

Суп з двома видами гороху.  Крім сухого колотого гороху ближче до кінця варіння необхідно додати приблизно склянку свіжого (замороженого) зеленого горошку. Яскравий аромат вам сподобається!

Гороховий суп з куркою. Дієтичний варіант для тих, хто бажає легкості. Замість жирних копченостей додайте в суп варене куряче філе, нарізане невеликими скибочками.

Гороховий суп з грибами.  Вегетаріанський варіант страви (підійде для пісних днів). Дієте за колишньою схемою, а на етапі закладки м’ясних інгредієнтів додайте в каструлю нарізані пластинками печериці.

Гороховий суп з оливками і помідорами. Ще один пісний рецепт горохового супу, незвичайна кислинка вам сподобається. Знадобиться 0,5 банки оливок без кісточки і 2 помідори. Оливки розрізати на половинки, помідори обшпарте і наріжте кубиками. Додавайте в самому кінці варіння за 5 хвилин до готовності.

Гороховий суп на курячому бульйоні з каррі. З назви робимо висновок, що горох потрібно заливати не водою, а курячим бульйоном. Далі варіть за схемою базового рецепта, але ковбаски не кидаємо. А додайте замість них 0,5 ст. л. порошку каррі і по щіпці паприки і імбиру. Індійська казка!

Не вдається скопіювати.