Картопля з курячими крильцями на вечерю – готуємо в духовці
На вечерю приготуємо в духовці картоплю з курячими крильцями. Просто і смачно! Ця страва підходить як для щоденного меню, так і на свята.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Для курки:
- кілограм курячих крилець
- половина чайної ложки паприки
- половина чайної ложки хмелі-сунелі або ж приправи для курки
- шість-сім грам солі
- столова ложка сметани
Для картоплі:
- штук шість великих або ж десять середніх бульб картоплі
- сорок п’ять мілілітрів соняшникової олії
- половина чайної ложки солодкої паприки
- третина чайної ложки куркуми
- половина чайної ложки солі
- чорний перець – на смак
Як приготувати картопля з курячими крильцями
Курячі крильця розрізати на три частини і гарненько помити. Викласти їх в миску, посолити. Додати паприку, чорний перець, хмелі-сунелі або приправи для курки.
Докласти також сметану і добре перемішати, так, щоб крильця повністю вкрилися сметаною і спеціями.
Картоплю почистити, помити і розрізати на середні шматки. Помістити в іншу миску, посолити і додати паприку, куркуму і чорний перець.
Додати соняшникову олію і все перемішати.
Крильця і картопельку накрити харчовою плівкою і відкласти на півгодини, щоб вони просочилися спеціями.
Деко збризнути олією. В деко укласти картоплю разом з соком, що виділився в один шар.
Крильця розмістити поверх картоплі. Духовку потрібно заздалегідь розігріти.
Закласти в неї деко і запікати страву при ста дев’яноста градусах.
Приблизно через півгодини, як тільки крильця зарумянятся, їх потрібно перевернути. Після цього страву протримати в духовці ще десь півгодини до готовності картоплі.
Готову страву вийняти з духовки, викласти в велику тарілку і подати в гарячому вигляді разом з яким-небудь овочевим салатом.