Відмінне печиво «Хризантеми»: смак з дитинства

Це печиво, у вигляді красивої квітки, яка розпустилася. У дитинстві нам здавалося, що це просто кулінарний шедевр. Печиво розсипчасте, ароматне і мега смачне. Воно навіває ностальгію про дитинство і довгоочікуване свято. Зберігайте рецепт.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбника Рецептів

Необхідні продукти:

  • 200 гр цукрового піску
  • 3 яйця
  • половина чайної ложки соди і оцет
  • 250 гр масла або маргарину
  • приблизно 600 гр борошна

Як приготувати печиво «Хризантеми»

1. В першу чергу розрізаємо масло або маргарин на кілька частин і залишаємо на деякий час для розм’якшення.

2. Потім в окрему ємність відправляємо яйця і цукровий пісок. Використовуючи міксер, збиваємо все.

2. Після чого додаємо соду, погашену оцтом і продовжуємо процес збивання.

4. Тепер поміщаємо сюди масло і знову все збиваємо до однорідності.

5. Потім поступово додаємо борошно. Коли міксером вже буде складно працювати, мішаємо ложкою. Після чого – руками. В результаті тісто не повинне бути еластичним, воно буде м’яким і трохи липнути до рук. Додаємо борошно до тих пір, поки воно не перестане бути липким.

6. Тепер обертаємо його харчовою плівкою і поміщаємо в холодильник.

7. Ставимо розігріватися духовку до 200 градусів. Встановлюємо м’ясорубку. Деко застеляємо пергаментним папером або присипаємо борошном.

8. Потім відрізаємо чверть тіста. Решту повертаємо в холодильник. Робимо «ковбаску» і пропускаємо через м’ясорубку. На 5-7 см зрізаємо. Розміщуємо на деко. Коли тісто закінчується, додаємо ще. Робимо все швидко, щоб тісто не почало танути.

9. Наповнюємо деко і поміщаємо його в духовку на 35-40 хвилин.

10. Після закінчення потрібного часу печиво готове. Даємо йому охолонути і посипаємо цукровою пудрою.

Не вдається скопіювати.