Дивовижний польський торт “Пані Валевська”

Багато хто чув про цей торт, а, можливо, навіть і пробували. Він просто приголомшливий. В його основі розсипчасті пісочні коржі. Їх доповнює смородиновий крем, покритий шапочкою з горіхового безе з кремом. Повірте, такого гастрономічного задоволення ви не отримували ні від одного десерту.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • 400 грам густого джему з чорної смородини
  • 80 грам нарізаних горіхів

Для коржа

  • 300 грам пшеничного борошна
  • 200 грам вершкового масла
  • 4 жовтки
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 пакетик розпушувача
  • дрібка солі

Для безе

  • 4 білка
  • дрібка солі
  • 180 грам цукру
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю

Для крему

  • 400 мілілітрів молока
  • 2 курячих яйця
  • 50 грам цукру
  • дрібка солі
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 40 грам кукурудзяного крохмалю
  • 150 грам вершкового масла

Покроковий процес приготування:

1. Приготуємо крем. У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Все перемішуємо вінчиком і додаємо крохмаль. Знову все перемішуємо вінчиком і тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко. При цьму масу постійно помішуємо, щоб яйця не зварилися.

2. Масу переливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Постійно помішуючи, варимо її до загустіння. Готовий крем переливаємо в чашку, накриваємо плівкою в контакт і залишаємо остигати до кімнатної температури.

3. Приготуємо тісто. У чашку кладемо розм’якшене вершкове масло, додаємо цукор, ванільний цукор і все ретельно перемішуємо міксером. Потім по одному додаємо жовтки, перемішуємо до однорідності і додаємо просіяне борошно. Туди ж кладемо розпушувач і замішуємо тісто. Довго вимішувати його не потрібно, як тільки зібралося в грудку, тісто готове.

4. Беремо два шматочки пергаментного паперу. Ділимо тісто на 2 частини і розкладаємо по приготовленому папері. Розкачуємо шматочки тіста в прямокутник і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.

5. Через відведений час тісто перекладаємо на деко і відправляємо в духовку. Випікаємо протягом 12-15 хвилин при температурі 180 градусів. Готові коржі охолоджуємо.

6. Приготуємо безе. У білки додаємо сіль і збиваємо міксером до пишної піни. Потім додаємо цукор і продовжуємо все збивати до стійких піків. Потім додаємо крохмаль і ще раз перемішуємо міксером.

7. На кожен корж наносимо смородиновий джем і зверху розподіляємо білки, а потім присипаємо нарізаними горіхами. З країв залишаємо невелике місце. Заготівлю відправляємо в духовку на 30-35 хвилин і випікаємо при температурі 150 градусів.

8. Продовжуємо готувати крем. У чашку кладемо розм’якшене вершкове масло і збиваємо при кімнатній температурі до пишності і посвітління. Потім частинами додаємо заварну основу, кожен раз добре перемішуючи. Крем виходить щільний і добре тримає форму.

9. Збираємо торт. На один корж викладаємо крем, добре розрівнюємо і акуратно накриваємо другим коржем. Прибираємо готовий торт в холодильник мінімум на 1 годину, а потім подаємо до столу.

Не вдається скопіювати.