Дивовижний польський торт “Пані Валевська”
Багато хто чув про цей торт, а, можливо, навіть і пробували. Він просто приголомшливий. В його основі розсипчасті пісочні коржі. Їх доповнює смородиновий крем, покритий шапочкою з горіхового безе з кремом. Повірте, такого гастрономічного задоволення ви не отримували ні від одного десерту.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- 400 грам густого джему з чорної смородини
- 80 грам нарізаних горіхів
Для коржа
- 300 грам пшеничного борошна
- 200 грам вершкового масла
- 4 жовтки
- 2 столові ложки цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 пакетик розпушувача
- дрібка солі
Для безе
- 4 білка
- дрібка солі
- 180 грам цукру
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
Для крему
- 400 мілілітрів молока
- 2 курячих яйця
- 50 грам цукру
- дрібка солі
- 1 пакетик ванільного цукру
- 40 грам кукурудзяного крохмалю
- 150 грам вершкового масла
Покроковий процес приготування:
1. Приготуємо крем. У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Все перемішуємо вінчиком і додаємо крохмаль. Знову все перемішуємо вінчиком і тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко. При цьму масу постійно помішуємо, щоб яйця не зварилися.
2. Масу переливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Постійно помішуючи, варимо її до загустіння. Готовий крем переливаємо в чашку, накриваємо плівкою в контакт і залишаємо остигати до кімнатної температури.
3. Приготуємо тісто. У чашку кладемо розм’якшене вершкове масло, додаємо цукор, ванільний цукор і все ретельно перемішуємо міксером. Потім по одному додаємо жовтки, перемішуємо до однорідності і додаємо просіяне борошно. Туди ж кладемо розпушувач і замішуємо тісто. Довго вимішувати його не потрібно, як тільки зібралося в грудку, тісто готове.
4. Беремо два шматочки пергаментного паперу. Ділимо тісто на 2 частини і розкладаємо по приготовленому папері. Розкачуємо шматочки тіста в прямокутник і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
5. Через відведений час тісто перекладаємо на деко і відправляємо в духовку. Випікаємо протягом 12-15 хвилин при температурі 180 градусів. Готові коржі охолоджуємо.
6. Приготуємо безе. У білки додаємо сіль і збиваємо міксером до пишної піни. Потім додаємо цукор і продовжуємо все збивати до стійких піків. Потім додаємо крохмаль і ще раз перемішуємо міксером.
7. На кожен корж наносимо смородиновий джем і зверху розподіляємо білки, а потім присипаємо нарізаними горіхами. З країв залишаємо невелике місце. Заготівлю відправляємо в духовку на 30-35 хвилин і випікаємо при температурі 150 градусів.
8. Продовжуємо готувати крем. У чашку кладемо розм’якшене вершкове масло і збиваємо при кімнатній температурі до пишності і посвітління. Потім частинами додаємо заварну основу, кожен раз добре перемішуючи. Крем виходить щільний і добре тримає форму.
9. Збираємо торт. На один корж викладаємо крем, добре розрівнюємо і акуратно накриваємо другим коржем. Прибираємо готовий торт в холодильник мінімум на 1 годину, а потім подаємо до столу.