Квашені помідори на зиму

Це найсмачніший рецепт приготування помідорів на зиму. Вони виходять, як бочкові і мають досить незвичайний смак. Помідори не солодкі, як мариновані. Але теж досить цікаві. Відмінно поєднуються зі смаженою картоплею та іншими стравами.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • 7 кілограм помідорів
  • 4 літри води
  • 200 грам солі
  • 1 стручок гострого перцю
  • листя хрону, смородини
  • парасольки кропу
  • 50 грам кореня хрону
  • 10 зубчиків часнику

Як приготувати квашені помідори

1. Воду вливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, потім охолоджуємо до теплого стану і додаємо сіль. Перемішуємо до повного її розчинення.

2. Беремо баночки. Розкладаємо в них листя хрону і смородини, очищений часник, кріп і помідори. Чергуючи помідори з гострим перцем і шматочками кореня хрону.

3. Потім заливаємо їх розсолом і зверху кладемо лист хрону. Залишаємо помідори при кімнатній температурі на 1 тиждень, а потім прибираємо в прохолодне місце, наприклад, льох.

4. Через місяць помідори вже готові і їх можна подавати до столу. Смачного!

Не вдається скопіювати.