Швидке повидло з яблук в домашніх умовах

Рецепт повидла з яблук, який не вимагає багато уваги в порівннні з іншими, рецепт досить простий і швидкий.

Інгредієнти

  • яблука — 2,5 кг (в яблуках яких присутня кислинка — більше пектину і повидло виходить більш густе)
  • цукор — 1,8 кг
  • вода — 50 мл

Приготування

1. Яблука помити видалити всі пошкодження, хвостики, квіточки, насіннєві коробочки. Нарізати шматочками.

2. Тепер яблука потрібно протушкувати. У каструлю з нержавійки наливаємо 50 мл води, висипаємо яблука і накриваємо кришкою. Відправляємо на невеликий вогонь, почекайте поки яблука пустять свій сік і трішки додайте вогню. Тушкувати до кашітци періодично помішуючи.

3. Добре перебиваємо блендером, маса виходить не дуже однорідна, тому все потрібно перетерти через дрібне сито.

4. Відправляємо в каструлю з товстим дном, додаємо цукор, добре все перемішуємо і відправляємо на невеликий вогонь. Уварювати до загустіння 30-40 хвилин після закипання, періодично помішуючи.

5. Повидло розливаємо по банках і закручуємо кришками.

Спробуйте приготувати таке повидло і будете готувати його кожного сезону.

Стояти може як в холодному місці, так і при кімнатній температурі.

Не вдається скопіювати.