Швидке повидло з яблук в домашніх умовах
Рецепт повидла з яблук, який не вимагає багато уваги в порівннні з іншими, рецепт досить простий і швидкий.
Інгредієнти
- яблука — 2,5 кг (в яблуках яких присутня кислинка — більше пектину і повидло виходить більш густе)
- цукор — 1,8 кг
- вода — 50 мл
Приготування
1. Яблука помити видалити всі пошкодження, хвостики, квіточки, насіннєві коробочки. Нарізати шматочками.
2. Тепер яблука потрібно протушкувати. У каструлю з нержавійки наливаємо 50 мл води, висипаємо яблука і накриваємо кришкою. Відправляємо на невеликий вогонь, почекайте поки яблука пустять свій сік і трішки додайте вогню. Тушкувати до кашітци періодично помішуючи.
3. Добре перебиваємо блендером, маса виходить не дуже однорідна, тому все потрібно перетерти через дрібне сито.
4. Відправляємо в каструлю з товстим дном, додаємо цукор, добре все перемішуємо і відправляємо на невеликий вогонь. Уварювати до загустіння 30-40 хвилин після закипання, періодично помішуючи.
5. Повидло розливаємо по банках і закручуємо кришками.
Спробуйте приготувати таке повидло і будете готувати його кожного сезону.
Стояти може як в холодному місці, так і при кімнатній температурі.