Рецепт шарлотки який завжди виходить чудово
Ось простий рецепт шарлотки, який зможе приготувати навіть новачок.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яблука, 1 кг;
- цукор, 120г;
- борошно, 160 г;
- яйця, 3 шт;
- розпушувач, 1 ч.л;
- лимон, 1 шт;
- молоко, 100 мл;
- сіль за смаком;
- масло вершкове, 20 г.
Форму для випічки можна взяти діаметром 25 см.
Яблука промиваємо, видаляємо шкірку і серцевину, ріжемо на тонкі часточки, скроплюємо їх соком лимона.
Яйця ретельно збиваємо з цукром в стійку піну, вливаємо молоко і перемішуємо.
Борошно просіваємо разом з розпушувачем, додаємо цедру лимона, змішуємо. Цю масу всипаємо в збиті яйця з молоком і добре все змішайте до однорідності.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і посипаємо манкою.
У форму викладаємо яблучні дольки і виливаємо тісто. Присипаємо тісто цукром і викладаємо кілька шматочків вершкового масла.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо хвилин 20 – 30, до золотистої скоринки.
Якщо любите смак яблук з корицею, можна присипати часточки корицею і залити тістом або ж присипати тісто зверху цукром, змішаним з корицею. Смаку додають і подрібнені волоські горіхи.
Спробуйте приготувати шарлотку по цьому рецепту, і Ваші гості будуть випрошувати у Вас рецепт.