Мало хто знає про таке листкове тісто на швидку руку
Просте в приготуванні та водночас один з найкращи рецептів листкового тіста в домашніх умовах.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- масло вершкове, 50 г;
- сіль дрібка;
- борошно, 250 г;
- масло вершкове, 125 г;
- жовток і цукор для змащення і посипки.
Процес приготування листкового тіста
У теплій воді розчиняємо сіль.
Борошно просіваємо і разом з розм’якшеним вершковим маслом перетираємо в крихту.
Вливаємо воду і вимішуємо м’яке і дуже податливе тісто.
Накриваємо тісто і залишаємо на 10 хвилин.
Стіл присипаємо борошном і розгортаємо тонкий пласт, змащуємо вершковим маслом, складаємо і розкачуємо.
Таким чином робимо багато разів – змащуємо маслом, складаємо, розгортаємо і даємо відпочити по парі хвилин.
Розкачуємо пласт товщиною близько 5 мм, розрізаємо на порційні шматочки і залишаємо на 10 хвилин.
Формуємо пиріжки.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо пиріжки змащуючи їх збитим жовтком, посипаємо цукром.
Випікаємо при 200 градусах близько 20 – 30 хвилин.
Пиріжки м’які, листкові, ніжні, а якщо ви ще додасте прошарок з джему або варення, виходить прекрасний солодкий десерт до чаю.
Обов’язково пригостіть гостей, Вони будуть у захваті. Приємного апетиту!