Якщо немає часу готую ліниві голубці

За смаком такі голубці такі самі як і звичайні голубці, оскільки робляться із подібного набору інгредієнтів. Але приготувати їх набагато простіше.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • фарш, 1 кг;
  • капуста, 500 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • рис сирий 100 г;
  • сіль, перець, зелень.

Для приготування соусу необхідно:

  • масло вершкове, 50 г;
  • олія соняшникова, 2 ст.л;
  • цибуля і морква по 2 шт;
  • часник, 4 зубчики;
  • томати у власному соку, 400 г;
  • сіль перець;
  • цукор, 1 ч.л;
  • сметана жирна 300 г;
  • борошно, 1 ст.л;
  • гаряча вода, 100 мл.

Процес приготування лінивих голубців

До фаршу додаємо перекручені за допомогою м’ясорубки капусту, і цибулю, подрібнений часник, відварений до напівготовності і охолоджений рис. Солимо і перчимо, додаємо спеції і ароматні трави.

Форму для запікання змащуємо олією. Формуємо тефтелі і викладаємо на деко.

З цього об’єму продуктів, у мене виходить 20 штук.

Для соусу змішуємо в сковорідці олію і вершкове масло, обсмажуємо цибулю кубиками і терту моркву, в кінці додаємо часник.

Додаємо помідори або томатну пасту, томатний сік, всипаємо цукор, спеції, тушкуємо пару хвилин.

Сметану змішуємо з борошном і виливаємо в соус, перемішуємо до однорідності і тушкуємо 1 хвилину.

Виливаємо соус в овочі, перемішуємо і вливаємо гарячу воду, перемішуємо і прогріваємо соус, але до кипіння не доводити.

Виливаємо соус на тефтелі, накриваємо форму фольгою і запікаємо при 200 градусах близько 40 хвилин.

Прибираємо фольгу і допікаємо ще 30 хвилин.

Ледачі голубці – ситне, смачне і досить економне блюдо, а головне що займають мінімум часу.

Не вдається скопіювати.