Ресторанний салат. Неймовірна смакота
Смакота яка досить не дешева в ресторанах, але можна набагато дешевше приготувати вдома.
Необхідні продукти:
- 500 грамів (вага спеченого очищеною від шкірки) – буряк
- 200 грамів – Мариновані огірки
- 100 грамів – Сир
- 50 грамів (вага нетто) – Цибуля ріпчаста
- 20 грамів – Кинза свіжа
- 5 грамів (вага нетто) – Часник
Соус – заправка
- 150 грамів – Сметана
- 1 столова ложка – Гірчиця
- 3 грами – Цукровий пісок
- ¼ чайної ложки – Чорний мелений перець
- 1 столова ложка – Соєвий соус
- 1 столова ложка – Оливкова олія
- 3 столові ложки – Лимонний сік
Як приготувати салат
Буряк ретельно промити і обтерти.
Загорнути у фольгу, покласти на сковорідку і відправити запікати на нижній рівень духовки, прогрітої до 180 ° С. У мене бульби були середнього розміру, і запікалися вони 1 година 10 хвилин. Для великих часу піде більше. Один нюанс, не потрібно їх перетримувати в духовці, дерев’яна зубочистка повинна проходити не як в розтануле масло, а з деяким зусиллям.
Дати йому повністю охолонути і очистити від шкірки.
Нарізати буряк на кубики, приблизний розмір 0,5 х 0,5 см.
Будь-який середньо солоний сир нарізати на маленькі кубики.
Мізерними кубиками нарізати цибулю.
Мариновані огірки так само порізати дрібними кубиками.
Свіжу кінзу дрібно порізати.
Всі продукти скласти в салатник. Часник натерти на дрібній тертці.
А тепер рецепт соусу-заправки
До сметани будь-якої жирності додати такі продукти – соєвий соус, оливкову олію, готову гірчицю, цукровий пісок, мелений чорний перець, лимонний сік і ретельно перемішати.
Цим соусом заправити салат. Якщо, спробувавши готову страву, порахуєте, що напрошується його трохи підсолити, додайте ще й сіль.
Викласти його на тарілку і прикрасити тим, що є в наявності, я розклала в центрі шматочки маринованих огірочків і оливки. Можна, звичайно, набагато красивіше, чим у мене оформити.
Ось і все, Вам більше не потрібно ходити по ресторанах щоб скоштувати цю смакоту. Приємного апетиту!