Ідеальний рецепт бабусиного супу
Рецепт ідеального супу з картопляними галушками. У цей суп ще можна додавати м’ясо і гриби, але Ви можна готувати й без цих двох інгредієнтів або вибрати щось одне. Бабусин варіант був просто з грибочками. Суп вийшов дуже смачним.
Необхідні продукти:
- Куряче філе – 500 г
- Печериці – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Гречка – 0,5 склянки
- Картопля – 5 шт.
- Борошно – 4 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль перець
- Зелень
Як приготувати суп
500 г промитого курячого філе нарізаємо на невеликі кубики. Варю суп в каструлі на 4 літри. Відправляємо філе в каструлю і заливаємо водою.
Ставимо каструлю на плиту на великий вогонь і доводимо до кипіння. Нехай вариться поки будимо займатися іншими інгредієнтами.
300 г очищених печериць нарізаємо вздовж на тонкі шматочки. Одну ріпчасту цибулю нарізаємо на невеликі кубики. Одну моркву натираємо на грубій терці.
На розжарену сковорідку з соняшниковою олією відправляємо цибулю, моркву і гриби обсмажуватися. Смажимо до красивого золотистого кольору.
Коли м’ясо закипіло, ложкою або шумівкою забираємо всю пінку.
Додаємо півсклянки промитої гречки. Солимо, перчимо за своїм смаком. Перемішуємо.
Підготуємо картопляні галушки. У каструлі у мене 5 штук відвареної картоплі, всю воду з неї я попередньо злила.
Розбиваємо одне яйце. Перчимо, солимо за своїм смаком. Розминаємо картоплю до стану пюре. Додаємо 4 столові ложки борошна і перемішуємо.
Додаємо в суп засмажку. І по трохи за допомогою двох чайних ложок беремо картопляне тісто і відправляємо галушки в суп. Сильно багато ложкою тіста брати не треба, так як вони при варінні збільшуються.
Перемішуємо і варимо суп до готовності галушок. Буквально кілька хвилин.
Додаємо зелень, перемішуємо і можна подавати.
Приготуйте суп за цим рецептом і Ваші рідні незамітять як ще добавки попросять.