Розкачувати коржі не потрібно. Швидкий медовик
Найсмачніший і улюблений торт “Медовик”! Ніжні, що тануть у роті медові коржі, незабутній смак дитинства! Один з найпростіших рецептів медовика, з яким немає необхідності випікати кожен корж окремо.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- мед, 180 г;
- масло вершкове, 160 г;
- яйця, 4 шт;
- сода, 1.5 ч.л;
- сіль, дрібка;
- цукор, 180 г;
- борошно, 250 г.
Для приготування крему візьміть:
- сметана жирна, близько 600 мл;
- сир м’який, 200 г;
- пудра цукрова, 120 г;
- ванілін за смаком.
Процес приготування Медовика
Мед змішуємо з вершковим маслом, розтоплюємо на невеликому вогні.
Всипаємо соду і активно перемішуємо, щоб піна не стала витікати з ємності. Знімаємо з плити, остуджуємо.
Яйця збиваємо з цукром до пишності. Змішуємо обидві маси, не перестаючи збивати міксером.
Всипаємо просіяне борошно і перемішуємо тісто лопаткою до однорідності.
Деко застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
Випікаємо при 180 градусах близько 12 хвилин.
Охолоджуємо корж на решітці, обрізаємо краї, розрізаємо на 2 коржі.
Сметану змішуємо з пудрою і збиваємо, додаємо частинами м’який сир і збиваємо крем до пишності.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обсипаємо подрібненими обрізками.
Торт ставимо в холодильник на кілька годин, щоб він стабілізувався і просочився.
Торт “Медовик” виходить солодким, ніжним, з чудовим ароматом меду, дуже-дуже м’яким, і нарізається як масло. Дивовижно смачний!