Супер рецепт. Візьміть грудинку і залийте гарячим розсолом

Це універсальна закуска яка виручить в будь-який момент, чи то вдома, чи то в дорозі на перекус, навіть на роботі.

Інгредієнти на вихід 3 банки по 1 літру:

  • Грудинка – 1,7 кг.
  • Сіль для розсолу – 160 гр.
  • Вода – 1 літр

У кожну банку:

  • Часник – 3 зубчики
  • Запашний перець – 2 шт.
  • Чорний перець горошком – 5 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Грудинку ріжемо на шматочки, як показано на фото.
  2. Беремо чисті банки і щільно укладаємо шматочки.
  3. У кожну баночку додаємо:

Часник
Чорний перець горошком
Запашний перець
Лавровий лист

  1. Готуємо розсіл. У каструлю заливаємо воду і всипаємо сіль.

Доводимо до кипіння і перемішуємо до повного розчинення солі.

  1. Заливаємо розсіл по банках.

Обов’язково випускаємо зайве повітря за допомогою палички або шпажки і доливаємо розсіл доверху.

  1. Накриваємо банки кришками.

На дно каструлі вистилає марлю або рушник, ставимо банки і заливаємо водою по плечики. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

  1. Після закипання стерилізуємо 2 години на помірному вогні.

Дістаємо баночки, щільно закручуємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути. Після охолодження прибираємо в холодильник або льох на 12 годин.

  1. Через 12 годин бульйон перетвориться в холодець. Наша закуска повністю готова, можемо пробувати!

Виходить по простому смачно! Коли немає часу на приготування або потрібен швидкий перекус – така баночка завжди виручає!

Якщо Ви ще не готували в такий спосіб грудинку, то обов’язково спробуйте Вам точно сподобається.

Не вдається скопіювати.