Смажена чи свіжа? Ось яка насправді має бути цибуля в котлетах
Напевно Ви ніколи не замислювались над тим, яка цибуля має бути в котлетах, однак навіть в маленькому нюансі є велика істина.
Приготування фаршу з цибулею
Щоб приготувати котлети, більшість людей пропускають через м’ясорубку м’ясо, хліб і сиру ріпчасту цибулю.
Однак є й альтернативна точка зору. Деякі шеф-кухарі впевнені, що для приготування фаршу краще використовувати смажену цибулю. Це позбавляє готову страву від неприємного аромату, а до того ж дозволяє уникнути печії. На їх думку сира цибуля в фарші сприяє швидкому закисанню продукту. Тому в ресторанах її додають в фарш в самий останній момент, коли вже надійшло замовлення.
Смажена цибуля, навпаки, дозволяє котлетам довше зберігатися і надає м’якість і солодкуватий смак. Вважається також, що вона робить котлети повітряними і більш соковитими.
Лук для котлет з риби, птиці і м’яса потрібно дрібно нарізати. Потім пасерувати в невеликій кількості вершкового масла з улюбленими приправами, не допускаючи сухості і пригорання. Після цього залишається ретельно змішати холодний фарш і обсмажену цибулю. Перед смаженням котлет фарш краще потримати мінімум годину в холодильнику.
Яку цибулю використовувати і як обійтися зовсім без неї
Більш ніжні сорти цибулі, наприклад, солодка кримська або шалот дозволяють зменшити цибульний присмак котлет навіть без термічної обробки. Крім цього краще вибирати тільки молоді і свіжі цибулини. Адже з віком цибуля стає “зліше”, насичуючись гіркотою.
Для тих, хто зовсім не переносить цибулю, її замінниками в фарші можуть стати перетерті соковиті кабачки, зелені яблука або подрібнені стебла молодої кінзи. Практично не відчувається в котлетах і цибуля, перебита в пюре блендером.
Ми не сумніваємась що Ви готуєте найсмачніші котлети, однак потрібно пам’ятати, що кожен нюанс відіграє свою роль.