Соковиті рибні котлети за простим рецептом

Дуже вдалий рецепт котлет, радимо скоштувати всім. Виходять апетитними і соковитими.

Однаково гарні з білої та червоної риби: ні сухості, ні прісності. Поділюсь своїм способом приготування та візьму на озброєння ваші секрети гарного рибного фаршу, якщо поділитеся у коментарях. Найчастіше я готую котлети із білої риби (хек, мінтай, сайда).

Інгредієнти:

  • філе риби – 800 г,
  • батон білий – 2 скибочки,
  • сало або вершкове масло – 100 г,
  • яйце – 1 шт.,
  • сіль перець,
  • олія для смаження

ПРИГОТУВАННЯ

Беру філе будь-якої білої риби (або прибираю все зайве біля цілої тушки).

Пропускаю через м’ясорубку.

Заливаю молоком батон без скоринок, потім віджимаю і прокручую.

Обов’язково – шматочок сала ! Якщо ні, заміняю  вершковим маслом  (у м’ясорубку).

Додаю на смак сіль і мелений чорний перець, розбиваю яйце.

Фарш добре вимішую, забираю мокрими руками (так він не прилипає) та ліплю котлети.

Обвалюю їх у борошні і викладаю на сковорідку з розігрітою олією.

Спочатку жарю на середньому вогні без кришки. А коли нижня сторона зарум’яниться, котлети перевертаю, вогонь зменшую, сковорідку закриваю кришкою.

Такі котлети завжди виходять смачними. Приємного апетиту!