Дуже смачний шоколадний торт

Тортик на швидку руку. Особливо виручає коли гості вже на порозі.

Нам знадобиться:

Для бісквіту:

  • Яйця – 5 шт
  • Цукор – 125 г
  • Борошно – 125 г
  • Какао – 1 ст.л.

Для крему:

  • Варене згущене молоко – 200 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Какао – 50 г
  • Олія – 10 г

Для сиропу:

  • Цукор – 75 г
  • Вода – 75 мл.
  • К0ньяк – 20 мл.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Яйця збиваємо із цукром до білого. Додаємо просіяне борошно з какао. Акуратно, добре перемішуємо.
  2. Виливаємо тісто у форму, відправляємо випікатися в духовку при температурі 180 градусів (форму я брала 24 см.)
  3. Поки печеться корж приготуємо крем. Збиваємо згущене молоко з маслом, додаємо какао, перемішуємо з олією.
  4. Готовий бісквіт дістаємо з духовки, виймаємо акуратно з форми і даємо йому охолонути (якщо у вас є час, можна бісквіт залишити на ніч полежати на кухні під рушником). Якщо часу в обріз, тоді остиглий бісквіт ріжемо на 3 коржа і просочуємо кожен сиропом.
  5. Промазуємо кремом коржі. Так само обмазуємо боки торта та верх. Прикрашаємо за власним бажанням. Боки можна обсипати горіхами або шоколадною крихтою.
  6. Забираємо торт у холодильник дістаємо за годину до подачі на стіл. Ми чекати не стали, розрізали відразу.

Спробуйте приготувати дану смакоту і Ви!