Рецепт унікальних котлет. Таких Ви ще не готували

Гадаєм, таких котлет Ви ще неготували. Отож пропонуємо Вам рецепт унікальних котлет.

Сьогодні готуємо котлети! У мене, як і у всіх господинь, є свої хитрощі, щоб котлетки виходили соковитими та ніжними, поділюся з вами. Можливо, ви про них уже знаєте, але молоді господині підростають щодня, от мої знання їм знадобляться.

Дізнавшись, що при готуванні котлет можна до фаршу додавати соду, поставилася до цього скептично. Але спробувати все ж таки вирішила і не пошкодувала, тепер так завжди роблю. Сода, попри мої побоювання, зовсім не відчувається в котлетах.

Покроковий рецепт приготування:

На кілограм яловичого фаршу беру півкіло свинячого, свинячий жир, який міститься у фарші, дасть додатковий сік котлетам.

Ще знадобиться цибуля, білий хліб та трохи води.

Цибулі беру 300-350 грамів на кілограм фаршу. А хліба можна взяти і чорний, як подобається, 70-80 грамів на 1 кг м’яса. Зазвичай використовую батон.

Обрізаю з батона скоринку, використовуватиму тільки м’якуш.

Цибулю нарізаю крупно, тому що все-одно її перемелюватиму.

Додаю в блендер до цибулі та хліба 50 мл холодної води та перемелюю все в кашку. Якщо блендера немає, хліб можна замочити заздалегідь, а потім, віджавши зайву вологу, перемолоти разом із цибулею на м’ясорубці.

Молоко не додаю до фаршу, на мій смак воно псує котлети, краще для аромату додати трохи натертого вершкового масла, буквально шматочок трохи більше волоського горіха.

До фаршу невеликими порціями додаю отриману з хліба, цибулі та води суміш. Необхідно досягти потрібної консистенції фаршу, він не повинен бути жорстким, але й рідким теж його не варто робити.

Пробую сформувати котлетку, і додаю цибулю та хліб до тих пір, поки котлетка збирається добре і ось-ось стане погано формуватися. Все досягається досвідченим шляхом, ручки пам’ятають.

Іноді, коли більше часу, цибулю обсмажую, теж буде незвичайний приємний смак.

Додаю до фаршу сіль та перець. Солі завжди кладу 20 г на 1 кг фаршу, це приблизно 2 чайні ложки, а перцю – чайну ложечку.

Найкраще додавати сіль поступово, додати трохи і перемішати, так фарш просолиться рівномірно. Ще для смаку можна додати часнику, я зазвичай використовую сушений, гранульований, він не надто яскравий на смак. Але якщо любите, кладіть пару свіжих зубчиків.

Фарш добре вимішую, це займає хвилин 10-15. Добре його відбиваю – беру трохи фаршу і з силою кидаю на долоню другої руки. Так котлети триматимуть форму і без додавання яєць. Яйця тільки роблять котлети твердими.

А тепер настає черга соди. На кілограм фаршу додаю чайну ложку звичайної харчової соди і все ще добре вимішую. Даю відпочити фаршу 15-20 хвилин і формую котлети.

Формую котлетки, як завжди. Кожна приблизно по 100 г. Обвалюю кожну в борошні, можна в сухарях, якщо є.

Настав час котлети обсмажувати.

На добре розігріту сковороду викладаю котлети завжди за годинниковою стрілкою, так не заплутаєшся, коли і яку треба перевертати вперед. Котлети просмажать однаково і не підгорять.

Через 5 хвилин вогонь під сковородою зменшую до середнього і смажу їх близько 3 хвилин.

Потім перевертаю їх, смажу на сильному вогні 3 хвилини і накриваю кришкою сковороди, зменшую вогонь майже до мінімального і досмажую котлетки таким чином до готовності.

Котлети виходять дуже апетитними. З хрусткою скоринкою, ніжні всередині. Сік весь залишається всередині, ламаєш котлетку, а він витікає.

Приємного апетиту!