Хитрощі приготування смачної картоплі

Приготуйте смачну картоплю своїм рідним за цим рецептом, води будуть прижмно здивовані.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 1 кг;
  • цибуля, 100 – 200 г;
  • сіль, часник, перець, олія рослинна, 40 г

Процес приготування

Картоплю чистимо, промиваємо.

Ріжемо часточками і промиваємо під теплою, гарячою водою – це допомагає швидше видалити крохмаль і при смаженні отримати хрустку скоринку.

Просушуємо картоплю, щоб видалити воду – так картопля не буде бризкати. Висушувати краще за допомогою марлі.

Розігріваємо сковороду (можна в чавунній сковороді, так не пригорить).

Вливаємо олію і розігріваємо, додаємо шматочки часнику і трохи їх обсмажуємо, потім виймаємо і залишаємо – додамо їх в кінці смаження картоплі.

Кидаємо картопля, часто не заважаємо – максимум 4 рази.

Смажимо в середньому по 4 хвилини з кожного боку.

Додаємо часник, смажимо пару хвилин і знімаємо.

Можна залишити під кришкою на кілька хвилин, щоб вона підійшла. Якщо любите більш м’яку, залишаємо на 5 хвилин.

Солимо картоплю в готовому вигляді – якщо солити на початку або в середині готування, картопля просто розпадеться і не буде смачної скоринки.

Подаємо з маринованими грибочками, огірками і зеленню.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.