Вишуканий і водночас легкий рецепт грибного супу

Суп за цим рецептом виходить дуже смачним, а готувати дуже просто. Обов’язково спробуйте.

Сирний суп з плавленим сиром і грибами має дуже приємний вершковий присмак і готуватися настільки швидко, що готувати його одне задоволення. На 90% успіх цієї страви залежить від якості плавленого сирка. Він повинен гарненько розійтися, повністю розчинившись в киплячому відварі.

Необхідні продукти

  • печериці – 300
  • картопля – 480
  • цибуля – 120
  • морква – 60
  • плавлений сир – 90
  • вода – 1.2
  • сіль за смаком
  • олія

Покроковий процес приготування сирного супу

Картоплю промиваємо, чистимо і нарізаємо невеликими шматочками. Нам потрібен смачний, насичений відвар, тому заливаємо подрібнену картоплю чистою холодною водою, додаємо трохи солі і доводимо до кипіння. Варимо 15 хвилин. З вказаною кількістю води суп виходить густим. Хочете не такий густий? Додайте більше води!

Печериці промийте, наріжте невеликими скибочками. Цибулю і моркву почистіть і подрібніть: цибулю – невеликими кубиками, а моркву – натріть на грубій терці. На сковорідці розігрійте олію, викладіть цибулю і моркву, трохи обсмажте і додайте нарізані шампіньйони.

Обсмажуйте все разом, періодично помішуючи, щоб продукти обсмажилися і випарилася основна маса рідини з печериць. Грибочки повинні злегка підрум’янитися.

Додайте зажарку з овочів і печериць в каструлю з картоплею, доведіть до кипіння, проваріть хвилину.

Плавлений сирок додайте в суп. Сирок потрібно попередньо подрібнити: нарізати або натерти на тертці. Або можна додавати сир за допомогою столової ложки, відламуючи невеликими порціями і додаючи в суп. Зніміть суп з вогню і дайте постояти хвилин п’ять. Ще раз перемішайте готову страву.

Сирний суп з плавленим сиром і грибами готовий! Найкраще його подавати в гарячому вигляді. За своїм бажанням доповніть суп свіжою зеленню на свій смак.

На свій смак можна додати в суп прянощі, наприклад трохи італійських або прованських трав, маленьку дрібку чебрецю.

Смачного!

Не вдається скопіювати.