Простий тортик без грама муки
Торт по цьому рецепту готується дуже просто і виходить неймовірно смачним. Відмінно підійде для чаювання.
Склад
Корж
- шоколад гіркий – 120 г
- цукор – 70 г
- яйця – 6 шт.
Крем
- цукрова пудра – 50 г
- вершки 33% – 500 мл
- шоколадна стружка для прикраси.
Спосіб приготування
Приготуємо тісто. Для цього знадобиться шоколад.
У мене гіркий шоколад, але ви можете використовувати будь-який.
Шоколадну плитку зламала на шматочки і розтопила.
Яйця розділяю на білки і жовтки. Їх я буду збивати окремо.
До жовтків додаю половину цукру і збиваю.
Потім, до жовтків додаю розтоплений шоколад і продовжую збивати.
Далі, білки солю і збиваю до густої, стійкої піни. У білки поступово додаю залишок цукру.
У кілька прийомів, з’єдную білки з шоколадною масою.
Роблю це максимально акуратно, щоб білки занадто не опали і тісто залишилося пишним.
Деко застеляю папером для випічки і викладаю масу для коржа на папір.
Духовку розігріваю до 180 ° C і випікаю корж 15 хвилин.
Після духовки залишаю корж, щоб трохи охолов і акуратно знімаю пергаментний папір.
Потім розрізаю корж на 4 рівні частини.
Готую крем. Крем у мене вершковий.
Збиваю охолоджені вершки до збільшення об’єму в два рази.
Далі додаю цукрову пудру і збиваю до стійкої піни.
Збираю торт. Коржі промазують кремом. Бока промащувати не буду, тільки верх.
Відправляю торт в холодильник на годину.
Після, прикрашаю торт зверху шоколадною стружкою. Смачного!