Забутий рецепт пісочних ласощів

Такі пісочні ласощі сміло мажна називати смаком дитинства. Готуються просто і виходять дуже смачно.

Про це пише Мій Світ, за матеріатами Школа життя

Нам знадобиться:

  • Вершкове масло – 250 г.
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Молоко – 1 ст. ложки.
  • Цукровий пісок – 150 г.
  • Ванілін – на кінчику ножа.
  • Розпушувач – 1 ч. ложка.
  • Пшеничне борошно – 400 г.
  • Арахіс (за смаком).

Покроковий рецепт приготування:

  1. У миску викладаємо розм’якшене вершкове масло. Всипаємо цукровий пісок 150 г та ванілін на кінчику ножа. Перемішуємо за допомогою міксера до однорідної маси.
  2. Далі, розбиваємо одне яйце. Знову перемішуємо міксером.
  3. Окремо просіюємо 400 г пшеничного борошна та 1 ч. ложку розпушувача. Борошняну суміш поступово всипаємо в масляну масу. Замішуємо м’яке пісочне тісто.
  4. З готового тіста формуємо колобок. Загортаємо у харчову плівку. Забираємо в холодильник на 40 хвилин.
  5. Тим часом підготуємо арахіс. Його потрібно підсушити на сухій розпеченій сковороді (або в мікрохвильовій печі). Арахіс чистимо, рубаємо на великі шматочки.
  6. Охолоджене тісто викладаємо на стіл. Розкачуємо пласт (8 мм). Формою вирізаємо кружечки. Беремо склянку (формочку) меншого діаметра, вирізаємо серединку кружків. У нас вийшли кільця.
  7. Деко застеляємо папером для випічки. Викладаємо кільця.
  8. У миску з жовтком додаємо 1 ст. ложку молока. Перемішуємо. За допомогою пензлика, змащуємо кільця. Зверху посипаємо арахісом. Злегка притискаємо.
  9. Випікаємо при 180 гр, приблизно 15 хвилин до золотистого кольору. Орієнтуйтесь на духовку.
  10. Кільця перекладаємо на тарілку. Даємо їм охолонути. Подаємо до столу разом із чашкою чаю чи кави. Пригощайтеся.

Така смакота відмінно підійде до чаювання. Смачного!

Не вдається скопіювати.