Сирні кральки без вершкового масла
Смачне печиво, яке готується дуже просто і не займає багато часу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Продукти на 18 штучок:
- Сир дрібнозернистий: 400г
- Яйця: 1шт
- Цукор: 70-80г
- Сіль: 1/3ч.л
- Рослинна олія: 3 ст.л
- Борошно: 250г
- Розпушувач: 7г
- Ванілін: тріска.
Додатково: цукор для вмочування
Випікаємо при 180°C 15 – 20 хв
Як приготувати сирні кральки?
1. Дрібнозернистий сир перемішуємо з яйцем, цукром, сіллю, додаємо 3 ст.л рослинної олії та перемішуємо до однорідності. Якщо дрібнозернистого сиру немає, можна протерти його через сито, але блендером не подрібнюйте, тому що маса стане занадто рідкою і буде потрібно багато борошна.
2. Всипаємо борошно, все відразу не всипайте, тому що у всіх різне борошно, і плюс до цього різний сир, більш вологий або сухіший, тому кількість борошна може значно відрізнятися. У мене сир був вологуватий, але не сильно, середній.
3. Готове тісто не повинно вийти жорстким, не перестарайтеся з борошном, інакше випічка буде жорсткою. Так само воно не липне до рук.
4. Ділимо тісто на 16 шматочків, можна поділити на більшу чи меншу кількість, від цього вони просто будуть більшими або меншими за розміром.
5. Кожен шматок скочуємо у довгу ковбаску, приблизно 30см. і одночасно з кожного краю згортаємо ковбаску до центру, вийде майже серце.
6. Обмочуємо в цукрі, його потрібно небагато, викладаємо на лист вистелений папером для випічки і випікаємо при 180 градусах 15-20 хвилин, головне не пересушіть.
Смачного!