Ох яка апетитна картопля. Готувати дуже просто
Така картопля готужється без зайвих зусиль, а виходить неймовірно смачно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Нам знадобиться:
- Картопля
- Сир
- Сметана
- Часник
- Вершкове масло
- Олія соняшникова
- Сіль
- Спеції (чорний перець)
- Зелень
Покроковий рецепт приготування:
Нам знадобиться 8-10 картоплин середнього розміру. Картоплю чистимо, нарізаємо часточками або кружечками, великими кубиками – загалом як бажаєте. Головне – ріжемо досить грубо. Якщо картопля дрібна, як на фото вище, то можна залишити і цілою.
Приготуємо заливку: у мисці змішуємо 100 г м’якого вершкового масла, 3 столові ложки сметани, 100 г тертого сиру. Додаємо 3-5 подрібнених зубчиків часнику, солимо за смаком. Перемішуємо.
Щодо спецій: я кладу лише чорний мелений перець. Сама по собі заливка виходить з вершковим смаком, і якщо додати багато інших спецій, виходить дивне поєднання (на мій смак). Тому обмежуюсь лише перцем. Можна в заливку додати подрібнену зелень.
Соусом, який вийшов, заливаємо картоплю, перемішуємо.
Форму для запікання або деко змащуємо олією, викладаємо картоплю з соусом. Всі залишки соусу, які стекли на дно миски, теж викладаємо до картоплі.
Прикриваємо фольгою та запікаємо в духовці приблизно 1 годину (температура 180 градусів). Потім прибираємо фольгу, можна додатково посипати картоплю сиром. Запікаємо ще хвилин 15, щоб утворилася рум’яна скоринка.
І відразу ж подаємо на стіл, можна посипати свіжою зеленню. Смачного!