Смак дитинства. Печиво з особливим смаком і просте в приготуванні
Хто пам’ятає таке печиво в дитинстві? Колись таке печиво нам готували наші бабусі і його смак був не перевершений.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла
- 2 яйця
- 1 ст. цукру
- 2 ст. л. майонезу
- 600 г борошна
- 1 г ваніліну
- 1 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
І ось ділюся з вами:
Яйця збити з цукром в зручній ємності, а на паровій бані розтопити вершкове масло.
Масло додати до яєць, а ще покласти туди майонез (приблизно 1/6 від обсягу).
Борошно просіяти, і половину ввести в отриману суміш, додати туди ванілін, дрібку солі і розпушувач.
Перемішати, потім додати залишки борошна.
Замісити тісто до однорідного стану і зібрати його в один компактний клубок. Воно повинно бути еластичним, що не приставати до рук і при цьому одночасно добре ліпиться.
Загорніть в харчову плівку і помістіть в холодильник на півгодини.
Збери м’ясорубку, прокрути, щоб з решітки виповзло 1,5-2 см тіста, підхопивши його рукою і, тримаючи на вазі, прокрути далі, до появи в руці «хризантеми» з довжиною пелюсток близько 7см.
Обріж біля самої решітки, щоб наступна виповзаюча порція злиплися кінчиками, а зрізаний край затисни пальцями, щоб конструкція не розповзлася.
Тепер протилежний, вільний край треба укласти на деко з пергаментним папером, надавши печенюшкам вид, максимально схожий на квітку. Дай виробам трохи постояти при кімнатній температурі, «квітки» трохи обпливуть і візьмуть більш природний вигляд.
Випікай в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів протягом півгодини.