Ситна картопля по-французьки

Сьогодні ми хочемо запропонувати вам простий варіант приготування картоплі по-французьки. Це блюдо можна приготувати для сімейної вечері або подати до святкового столу. Ця картопелька неймовірно смачна, ситна і корисна!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media

Інгредієнти:

  • 8-9 великих картоплин;
  • 8 яєць;
  • 200 гр сиру;
  • 400 гр сметани;
  • 150 мл молока;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 2 столові ложки масла.

Починаємо готувати:

1. Зваріть картоплю в шкірці з додаванням ложки солі, щоб вона не розварилася. Відваріть яйця також з додаванням ложки солі, щоб вони не розтріскалися. Паралельно готуємо соус: розтоплюємо дві столові ложки масла і додаємо борошно. Знімаємо з вогню, додаємо сметану і молоко і проварюємо ще близько 5 хвилин. Додаємо спеції за смаком, інформує UkrMedia.

2. Очищаємо відварену картоплю та яйця і нарізаємо на кубики. Наіраємо сир на тертці. У попередньо змащену маслом вогневитривку форму викладаємо шарами картоплю, яйця, сир, а зверху заливаємо приготованим раніше соусом. Потім знову викладаємо шарами картоплю, яйця, сир, соус і т. д. Зверху посипаємо сиром, поливаємо сметаною і ставимо блюдо в духовку на 20 хвилин.

У цю демократичну страву, як і в піцу або лазанью, можна додавати будь-які інгредієнти, будь то гриби, різні соуси, спеції, овочі, зелень. Хоча запечена картопля з м’ясом не має відношення до французької кухні, виходить частування не менш вишуканим, ніж місцеві страви.

Смачного!

Не вдається скопіювати.