Полтавський рецепт ніжного сала

Простий рецепт ніжного сала з яким впорається навіть новачок на кухні.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Нам знадобиться:

  • сало свиняче
  • сіль
  • часник
  • спеції (перець, лавровий лист)
  • вода

Покроковий рецепт приготування:

Увага: пропорції вказано на 2 кг сала. Сало краще брати з прошарками м’яса – буде смачніше.

Сало ріжемо шматками 5х5 см приблизно, промиваємо.

Приготуємо розсіл. Наливаємо в каструлю 5 склянок води, додаємо 1 склянку солі. Так, солі саме стільки, розсол дуже солоний. Як тільки закипить – кип’ятимо 1-2 хвилини, щоб сіль розчинилася, потім знімаємо з плити та остуджуємо.

Викладаємо шматки сала у відповідну ємність – контейнери або банки, перекладаючи лавровими листами. Сало укладаємо нещільно, утрамбовувати не треба. Заливаємо холодним розсолом, прикриваємо кришками, не герметично. Залишаємо у темному місці на 3 дні.

Після цього забираємо сало в холодильник ще на 7 днів. Потім дістаємо з розсолу, протираємо шматочки серветками, натираємо сумішшю перців та подрібненим часником.

Перець беріть до смаку, а часнику на 2 кг сала у мене йде 1 велика головка. Часник потрібно дрібно нарізати ножем – так найсмачніше виходить. Подрібнювати на тертці або пресом не треба, часник має бути шматочками, а не “кашою”.

Ось і все ніжне сало готове. Обов’язково спробуйте.

Не вдається скопіювати.