Смачна запечена курка
Курочка запечена за цим рецептом виходить ароматною, і дуже смачною.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Нам знадобиться:
- ціла курка – 1,5-2 кг
- вершкове масло – 80 г
- лимон – 2 шт
- часник – 1 головка
- цибуля – 1 шт
- цибуля кримська червона – 1 шт
- майонез – 100 мл
- квасоля стручкова – 200 гр
- картопля – 1 кг
- гриби печериці – 300 гр
- кукурудза міні – 200 гр
- кріп, чебрець (тимьян)
- сіль, перець
Покроковий рецепт приготування:
Курку дістаньте із холодильника за годину до приготування.
Промийте курку холодною водою і висушіть паперовими рушниками. Не забудьте вимокнути вологу всередині.
У невеликій мисці змішайте 80 г розм’якшеного масла, цедру та сік 1 лимона, видавіть (або натріть на дрібній тертці) 3 зубчики часнику, додайте дрібно нарізану зелень – кріп і чебрець, 0,5 ч. л солі та 0,5 ч.л. меленого перцю. Перемішайте за допомогою вилки, доки маса не стане однорідною.
Підготуйте начинку. Наріжте на середні шматочки половинку лимона та цибулину.
Акуратно відокремте шкіру від курячої грудки, долонькою відокремлюючи шкіру. Робіть це обережно, щоби не розірвати шкіру. Фаршуйте грудку ароматним маслом.
Розподіліть масло під шкірою. Це масло зробить грудку курки ніжною, соковитою та забезпечить неймовірний аромат. Змастіть курку зовні маслом, що залишилося. Після цього фаршируємо курку шматочками лимона та цибулі. Зав’яжіть ноги курки разом (перетинаючи ноги).
Розігрійте духовку до 200 ° С і поставте деко на середній рівень. Покладіть курку у форму для запікання. Заведіть таймер на 15 хв. Я готуватиму курку з овочами, тому поки вона стоїть у духовці, потрібно нарізати овочі. Я беру кримську цибулю (можна замінити на звичайну), печериці, кукурудзу міні, картоплю, стручкову квасолю, часник та майонез. Перемішую. Через 15 хвилин викладаю овочі навколо курки, розподіляючи рівним шаром.
Запікайте курку з овочами 1 годину. Смачного!