Маринована цвітна капуста

Мариновану цвітну капусту за цим рецептом можна приготувати всього за одну добу. Вже на наступний день хрусткі мариновані суцвіття можна подавати до столу, як закуску або у складі салатів. Рецепт дуже простий і зрозумілий, тому приготувати таку капусту зможе будь-хто.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Для рецепту капусти вам потрібно:

  • цвітна капуста – 1 шт (приблизно 1кг)
  • морква – 1 шт. (середнього розміру)
  • часник – 3-5 зубчиків
  • рослинна олія – 5 ст. л.
  • оцет столовий (9%) – 5 ст. л.
  • перець чорний горошком
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 3 ст. л.
  • вода – 1 л.

Рецепт приготування капусти:

Почати приготування випливає з поділу цвітної капусти на суцвіття, не занадто дрібні, але й не великі. Тоді капуста швидше промаринується.

Моркву нарізати півкільцями. Часник нарізати пелюстками.

В глибокий посуд викласти суцвіття цвітної капусти, наступним шаром – нарізану моркву і часник.

Тепер необхідно приготувати маринад. Для цього в окремій каструлі нагріти 1 літр води, додати сіль, цукор, рослинну олію і перець горошком. Коли вода закипить влити в маринад оцет і вимкнути.

Залити капусту з морквою і часником гарячим маринадом.

Зверху придавити капусту пресом і залишити на добу маринуватися при кімнатній температурі. Коли капуста промаринується, перекласти її в іншу ємність і зберігати в холодильнику.

Не вдається скопіювати.