Ніжні і повітряні пончики

Такі пончики варті уваги, адже довго зберігаються повітряними і неймовірно смачними. Також можна готувати з рузними начинками на Ваш вибір.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Нам знадобиться:

  • Молоко – 300 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове або маргарин – 70 г
  • Цукор – 1-2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Дріжджі сухі – 6 г
  • Борошно – 500-600 г (+/-)

Для начинки:

  • Густий джем (у мене вишневий)
  • Соняшникова олія (для фритюру)

Покроковий рецепт приготування:

Я заміс тіста зробила за допомогою хлібопічки. У відерце хлібопічки влити тепле молоко, додати яйце та цукор. Маргарин або вершкове масло розтопити і влити в відерце.

Потім всипати борошно, сіль та дріжджі. Виставити режим “Заміс тіста”, у мене цей режим займає 1 годину 30 хвилин.

Тісто вийде м’яким яке не липне до стінок відерця.

Якщо ви робите заміс вручну, для цього потрібно з’єднати молоко з цукром і дріжджами. Перемішати і залишити на 15 хвилин, до утворення пишної шапочки на поверхні молока. Потім в глибоку миску влити дріжджі, які підійшли, додати яйце, розтоплений маргарин і сіль. Все ретельно перемішати віночком.

Далі всипати просіяне борошно і поступово перемішувати ложкою. Коли тісто стане густим, викласти його на стіл та місити руками, підсипаючи борошно. Тісто має бути не дуже м’яким, але й не забитим – середнім. Тісто накрити рушником і залишити підходити на 1,5 години, доки воно не збільшиться вдвічі.

Тісто добре підніметься.

Викласти його на силіконовий килимок і добре обім’яти.

Розкатати тісто качалкою в пласт завтовшки приблизно 1 см. Злегка присипати тісто борошном, щоб воно не липло.

За допомогою склянки вирізати з тіста кружечки. Розмір пончиків визначайте самі.

Перекласти пончики на присипану борошном поверхню. Прикрити їх рушником і залишити на 30-40 хвилин для підйому.

Олію влити в каструльку і добре розжарити. Акуратно опустити пончики у фритюр.

Обсмажити пончики до золотистого кольору. До речі, якщо у вас є фритюрниця, можна приготувати пончики з її допомогою.

Готові пончики дістати з фритюру шумівкою та перекласти на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії.

Джем перекласти в кондитерський мішок із круглою насадкою. Зробити невеликий надріз на пончиках та за допомогою кондитерського мішка наповнити пончики джемом.

Ось такі пончики з джемом вийшли у мене.

Подати найніжніші пончики з джемом до чаю чи кави. Смачного!

Не вдається скопіювати.