М’ясо по-французьки зі свинини з овочами та сиром у духовці

Готуємо смачно, готуємо просто, готуємо найсмачніше м’ясо по-французьки з овочами у духовці на святковий стіл удома разом!

Нам потрібно:

на рецепт приготування:

  • м’ясо свинини 800–900 гр. (вирізка)
  • цибуля 2 шт.
  • часниковий перець 1 ч. л.
  • картопля 3 шт. (велика)
  • приправи для картоплі 1 ч.л.
  • олія 3 ст.л.
  • помідори 2 шт. (1 великий)
  • російський сир 300 гр.
  • сіль

на заправку для м’яса:

  • майонез 200 грн.
  • вода 50мл. (кип’ячена)
  • сушений кріп
  • сушена петрушка

Покроковий рецепт приготування

Починаємо приготування та нарізаємо 800-900 грамів трохи підмороженої вирізки свинини пластинами завтовшки один сантиметр.

Викладаємо нарізані пластини м’яса на обробну дошку, потім прикриваємо зверху целофаном і добре відбиваємо всі шматочки з двох сторін молотком для м’яса.

Ретельно відбиваємо молотком краї шматочків м’яса і висипаємо на них до смаку сіль, потім додаємо приправу з перцем і часником і добре розтираємо спеції руками з двох боків.

Викладаємо шматочки м’яса у велику тарілку і даємо йому час просочитися спеціями.

Нарізаємо тонкими слайсами в глибоку миску три великі очищені картоплі, потім додаємо в миску за смаком сіль із приправою для картоплі та перемішуємо.

Виливаємо в миску з картоплею дві столові ложки олії, щоб картопля при приготуванні страви не вийшла сухою і перемішуємо.

Починаємо приготування заправки і викладаємо в невелику миску двісті грамів майонезу, потім додаємо в миску на смак сушений кріп, сушену петрушку і перемішуємо.

Виливаємо в загальну миску трохи кип’яченої води та перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.

Змащуємо деко невеликою кількістю рослинної олії та викладаємо на неї картоплю, потім наступним шаром викладаємо на картоплю половину приготовленої заправки.

Нарізаємо півкільцями дві головки ріпчастої цибулі і викладаємо половину на порції картоплі з заправкою наступним шаром, після чого на кожну порцію викладаємо по шматочку м’яса і розкладаємо на порції цибулю, що залишилася, потім черговим шаром викладаємо на порції заправку яка залишилася.

Нарізаємо тонкими кільцями дві помідори і розкладаємо їх наступним шаром на порції, після чого ставимо лист у розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо м’ясо з овочами 40 хвилин.

Дістаємо деко через 40 хвилин з духовки і рясно посипаємо кожну порцію попередньо натертим на дрібній тертці російським сиром, потім ставимо деко на п’ять хвилин у вимкнену духовку.

Деко з приготованим м’ясом по-французьки дістаємо через п’ять хвилин із духовки і розкладаємо порції по тарілках, які потім подаємо до святкового столу.

Не вдається скопіювати.