Бісквіт на коржі для торта без соди та розпушувача
Готуємо смачно, готуємо просто, готуємо пишний домашній бісквіт для торта без соди та розпушувача разом!
Нам потрібно:
- курячі яйця 5 шт. (Великі)
- цукор 150 гр.
- сіль 0,20 ч.л.
- ванільний цукор 1 ч. л.
- борошно пшеничне 120 гр.
- крохмаль 40 гр. (краще кукурудзяний)
Покроковий рецепт приготування
Розбиваємо в об’ємну миску п’ять курячих яєць, потім додаємо в неї дрібку солі і добре збиваємо яйця міксером до утворення пишної маси. Висипаємо в миску з яєчною масою за два прийоми 150 грамів цукру і добре збиваємо всі інгредієнти міксером, потім додаємо в миску одну чайну ложку ванільного цукру і продовжуємо збивати всі інгредієнти міксером до пишної білої маси. Розділяємо яєчну суміш на дві частини і викладаємо одну з них в глибоку миску.
Просіюємо в миску з яєчною масою через дрібне сито 120 грамів пшеничного борошна вищого ґатунку та 40 грамів кукурудзяного крохмалю, потім добре перемішуємо всі інгредієнти до утворення однорідного глянцевого тіста.
Додаємо в миску з тістом яєчну масу, після чого перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідного тіста. Застелюємо дно і боки відповідної форми пергаментом і виливаємо в неї приготовлене тісто, потім прокручуємо форму руками для рівномірного розподілу тіста і відставляємо її на п’ять хвилин. Після п’яти хвилин ставимо форму в розігріту до 160 градусів духовку і випікаємо бісквіт 45-50 хвилин, все залежить від потужності духовки та розміру форми, потім залишаємо бісквіт у вимкненій духовці на десять хвилин.
Дістаємо бісквіт з духовки після і звільняємо його від форми з пергаментом, після чого викладаємо приготований повітряний бісквіт на тарілку і остуджуємо перед нарізкою на коржі для торта.