М’ясна збірна солянка, класичний рецепт

М’ясна збірна солянка – це смачна, ситна страва. Залишилися м’ясні делікатеси, не біда, приготуємо смачний суп! Сьогодні ділимося з Вами рецептом м’ясної солянки з копченою ковбасою, карбонатом та сосисками, на яловичому наваристому бульйоні.

Нам потрібно:

  • яловичина на кістки – 500 гр.
  • ковбаса копчена – 150 гр.
  • карбонат – 150 гр.
  • сосиски – 4 шт.
  • огірки солоні – 150 гр.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • оливки без кісточок – 150 гр.
  • томатна паста – 2 ст.л.
  • олія рослинна – 3 ст.л.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • сіль
  • перець запашний
  • вода – 2.5 л.

Для подачі:

  • лимон
  • сметана
  • зелень свіжа

Покроковий рецепт приготування

Яловичину кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою та доводимо до кипіння. Знімаємо піну, зменшуємо вогонь до мінімального. Додаємо в каструлю очищену цибулину та варимо бульйон на повільному вогні 1,5 години. Через вказаний час додаємо лавровий лист, продовжуємо варити бульйон ще хвилин 20.

Дістаємо з бульйону готове м’ясо і залишаємо охолоджуватися. У каструлі розігріваємо олію. Нарізаємо цибулю на чверть кільця і ​​відправляємо в каструлю, пасеруємо.

Як тільки цибуля стала прозорою додаємо томатну пасту і продовжуємо обсмажувати. Огірочки нарізаємо кубиками і додаємо в каструлю до цибулі. Як тільки огірки прогріються, доливаємо 100 мл. окропу, накриваємо кришкою та гасимо.

Нарізаємо кубиками всі м’ясні продукти та оливки. Додаємо до каструлі до цибулі з огірками. Солимо за смаком. Накриваємо кришкою та варимо на повільному вогні 20-30 хвилин.

М’ясну збірну солянку з ковбасою подаємо, додавши в тарілку пару скибочок лимона, сметану та дрібно порізану зелень.

Не вдається скопіювати.