Засолювання сала сухим способом

Засолювання сала сухим способом із часником – це просто і дуже смачно! Сало виходить пряним та дуже ароматним. Нарізані шматочки сала можна подати на скибочках хліба або з гірчицею як закуску. Відмінний спосіб засолювання, спробуйте!

Нам потрібно:

  • сало – 3 кг.
  • сіль – 1 пачка

Спеції:

  • чорний мелений перець – 1 ч.л.
  • коріандр мелений обсмажений – 1 ч.л.
  • кмин – 1 ч.л.
  • часник – 4 зубчики
  • суміш сушених трав – 1 ч.л.
  • лавровий лист – 4 листки

Покроковий рецепт приготування

Перед початком процесу засолювання сало обов’язково промийте і почистіть шкірку. Нарізати сало на 2-3 великі шматки. Обвалювати шматки сала в солі. На дно посуди для засолювання насипати сіль. Укласти шматки сала шкіркою вниз. Засипати добре сіллю (у мене йде вся пачка). Залишити сало на 1-2 дні за кімнатної температури (не вище 24 градусів).

Далі на 4-5 днів прибрати у холодильник. Разом загальний час засолювання сала від 5 до 7 днів. За цей час сіль витягне із сала всю зайву рідину і саме сало добре просолиться. Сало промити під проточною водою. Обсушити паперовим рушником.

По суті сало вже готове, але оскільки ми не шкодували солі, воно виходить дуже солоним. Для того, щоб отримати сало потрібного нам ступеня солоності, ми його вимочуємо. Поміщаємо сало в ємність та заливаємо його водою.

Залишаємо вимочуватися від 2 до 5 годин (залежно від того, скільки солоним хочете отримати сало. Чим довше вимочуємо, тим менше солоне сало).

Злити воду. Обсушити сало паперовим рушником. Далі приготуємо суміш із спецій: часник пропустити через прес, додати мелений чорний перець, коріандр, кмин, суміш сушених трав. Перемішати.

Добре натерти сало з кожного боку отриманою сумішшю зі спецій. Забираємо сало у холодильник ще на добу.

Не вдається скопіювати.