Хазяйка зі стажем розповіла, що потрібно додати у воду при варінні свіжих яєць, щоб потім не морочитися з очищенням

Як почистити яйце, щоб шкаралупа забиралася швидко і без проблем? Досвідчені господині точно знають усі хитрощі очищення яєць від непотрібної шкаралупи. Такі лайфхаки спрацьовують навіть тоді, коли яйця ще зовсім свіжі. Що ж потрібно додати у воду, щоб досягти такого дивовижного результату.

Хто ж не любить свіжих продуктів? І свіжі яйця не є винятком. Але прибрати шкаралупу з таких яєць під силу хіба що чарівникам. Шкаралупа важко відлипає, що призводить до руйнування яйця. На виході можна отримати крихітний шматочок яєчного жовтка, а весь білок залишиться на шкаралупі.

Було б непогано навчитися перевіряти свіжість яєць. Адже якщо людина розраховує отримати виключно новий продукт, а йому продали щось, що полежало, то буде досить неприємно. На допомогу прийде звичайна холодна вода. Занури яєчко в миску з такою водою і спостерігай, як воно поводитиметься.

Якщо яйце занурилося на дно ємності, воно дуже свіже. Якщо тупий краєчок яйця балансує десь у середині водної площини, таке яйце ще можна використовувати, але після термічної обробки. Ну а ті яйця, які спливли, краще відправити у відро для сміття. До їхньої свіжості та якості точно є питання.

Зрозуміло, завжди звертай увагу на тривалість терміну зберігання яєць. Якщо продукт зіпсувався, краще відразу його викинути. Більше того, крім хитрощів з холодною водою можна перевірити свіжість яєць та іншими методами. Наприклад, потряси яйце біля вуха. Якщо не почуєш жодних сторонніх звуків, тоді можна сміливо їсти такий дар природи.

Для останньої перевірки потрібно розбити яйце. Уважно оглянь білок і жовток, а також оціни аромат. Не повинно бути навіть найменших ознак неприємного запаху, жовток свіжого яйця має бути опуклим, а білок в’язким і щільним. Рідкі та бляклі яйця з підозрілим ароматом краще одразу викинути.

Зі свіжістю яєць розібралися. Завдяки таким простим і корисним підказкам ти легко зможеш відрізняти свіжі курячі дари від тих, що залежали. Тобі обов’язково знадобиться сіль та оцет. Підходь дуже ретельно до приготування свіжих яєць, тому що зайвий поспіх і метушливість тут ні до чого. Обережно занури яйця в каструлю з холодною водою, але простеж, щоб вода повністю покривала шкаралупу. Не поспішай відразу ставити яйця на плиту, вони повинні постояти в холодній воді 10-15 хвилин. Потім додай 1 столову ложку солі та постав каструлю з яйцями на вогонь.

Доведи воду до кипіння і після цього зменш потужність до мінімуму. Щоб яйця варилися, але дуже повільно. Через 5 хвилин вимикай плиту і залиш яйця в каструлі ще стільки ж. За цей час потрібно підготувати глибоку ємність із холодною водою, куди потрібно влити 1 столову ложку оцту. Обережно перемістіть яйця з каструлі в миску з холодною водою і дайте їм повністю охолонути.

Оцет вступить у реакцію з кальцієм, який міститься в шкаралупі, і зробить яєчну оболонку тендітною та ламкою. Очистити такі яйця можна за лічені секунди. Навіть незважаючи на те, що вони дуже свіжі і раніше нізащо не розлучилися зі своєю бронею так швидко і легко.

Не вдається скопіювати.