Соковиті та неймовірно смачні котлети у духовці

Ніжні, соковиті, ароматні котлетки для тих, хто не хоче стояти біля плити! Божественний аромат та смак вас вразить!

Нам потрібно:

  • фарш (свинина, яловичина) – 1 кг.
  • батон – 150 гр.
  • вода – 250 мл.
  • цибуля – 2 шт.
  • сіль, спеції
  • сухарі панірувальні – 100 гр.
  • олія раст. – для змащування форми

Покроковий рецепт приготування:

У нашому випадку суміш фаршів свинини та яловичини. З батона зрізаємо краї. За бажанням можна посушити обрізки в духовці, подрібнити і використовувати як панування котлет. М’якуш батона нарізаємо кубиками і замочуємо у воді. За допомогою вилки подрібнюємо розмоклий хліб.

Цибулю натираємо на дрібній тертці, або пропускаємо через м’ясорубку. Так він не відчуватиметься у готових котлетах. У м’ясний фарш додаємо подрібнену цибулю, хлібний м’якуш, трохи солі та перцю за смаком. Фарш ретельно перемішуємо руками або пропускаємо через м’ясорубку. Добре перемішаний фарш додатково відбиваєм. Так котлетки будуть смачнішими.

Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю олії. Котлетки формуєм вагою приблизно 80-90 грам. Додатково відбиваєм у руці. Добре обвалюєм в панірувальних сухарях і акуратно викладаєм у форму для запікання. Все те саме робим з усіма котлетами. У нашому випадку фаршу вийшло багато, на дві такі форми. Другу частину відправляєм до морозильної камери. Дуже зручний напівфабрикат.

Підготовлені котлети ставим в розігріту до 220 градусів духовку і на 15-20 хвилин залишаєм запікатися, щоб утворилася рум’яна скоринка, потім температуру знижуємо до 160 градусів і залишаємо ще хвилин на 20. Води я не додаєм, у процесі приготування вони запікаються у своєму соку.

Не вдається скопіювати.