Така проста і водночас вишукана кабачкова запіканка у духовці

Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування запіканки з кабачків та помідорів із сиром у духовці. Виходить дуже смачно.

Нам потрібно:

  • яйця курячі – 3 шт. категорії с1
  • сіль – 1 ч.л.
  • сметана будь-якої жирності (у мене 15%) – 3 ст.л. з гіркою
  • борошно пшеничне вищого гатунку – 6 ст.л. з гіркою.
  • кабачок – 600 гр.
  • помідори – 2 шт. великі
  • сир 100 гр.
  • масло вершкове (для змащування форми) – 10 гр.

Покроковий рецепт приготування:

У миску розбиваєм яйця, додаєм сіль, сметану та борошно. Добре перемішуєм вінчиком. Збивати тут нічого не треба.

У це тісто додаєм натертий на великій тертці кабачок і перемішуєм ложкою. Викладаєм отриману масу у форму, змащену вершковим маслом. Ложкою розподіляєм тісто формою.

Зверху кладем кружечки помідорів і посипаєм тертим сиром. Ставим в духовку, розігріту до 200 градусів на 25 хвилин. Режим духовки верх-низ. Останні 5 хвилин вмикаєм режим конвекції для отримання красивої, яскравої, апетитної скоринки.

До речі, тісто виходить універсальним і в нього можна за бажанням додати, наприклад, ковбасу або інші інгредієнти на ваш розсуд і випікати так само. Готову страву можна присипати свіжою зеленню.

Не вдається скопіювати.