Лечо з болгарського перцю та помідорів

Залишилися помідори? Приготуйте смачне лечо з болгарського перцю з помідорами! Рецепт простий у приготуванні, а взимку у вас буде чудова закуска.

Нам потрібно:

  • помідори – 4 кг
  • болгарський перець – 5 кг
  • олія – 1 ст.
  • сіль – 3 ст.л.
  • цукор – 1 ст.
  • оцет 9% – 3 ст.л.

Покроковий рецепт приготування:

Помідори вимити, нарізувати невеликими шматочками і подрібнити в блендері до однорідності. Готове пюре перелити в каструлю, довести до кипіння. Перець нарізати соломкою

Як тільки пюре із помідорів закипіло, додаємо нарізаний перець. Накриваємо кришкою, щоб швидше закипіло і після закипання варимо 30 хвилин на невеликому вогні.

Додати сіль, цукор, олію і варити до готовності. Додати 3 ст. оцту і варити ще 5-10 хвилин. Готове лечо розкласти в банки, закрити кришками і перевернути вгору дном, до охолодження.

Банки та кришки, в які розкладатимете лечо, потрібно буде попередньо простерилізувати.

Не вдається скопіювати.