Квашена капуста у банці
Щоб капуста вийшла смачною, соковитою, хрумкою і довго не псувалася, потрібно дотримуватися кількох правил. Кажуть, чудова квашена капуста з особливим дзвінким хрускотом виходить на молодик. Але це народна прикмета/
Нам потрібно:
- капуста – 1400 гр.
- морква – 1 шт. (невелика)
- вода (кип’ячена кімнатної температури) – 1 л.
- сіль кам’яна (не йодована) – 2 ст.л. з невеликою гіркою.
Покроковий рецепт приготування:
Капусту нашаткувати, моркву натерти на великій терці. Капусту з морквою перемішати (не м’яти), заповнити банку (не остаточно). Сіль розвести у воді, залити капусту, щоб у банку залишалося трохи місця.
Банку потрібно поставити в тазик (при бродінні виходитиме рідина) накрити банку марлею. Залишити на три дні.
Протягом трьох днів протикати капусту, замість вантажу можна використовувати капронову кришку.