Ліниві біляші або м’ясні оладки
Ліниві біляші або оладки на кефірі з м’ясним фаршем готуються просто і швидко. Досить у приготовлене тісто для оладок додати фарш, цибулю, зелень, сіль та спеції, посмажити їх на сковороді та можете сміливо запрошувати до столу – ситна та апетитна вечеря готова!
Нам потрібно:
- фарш будь-який (у нашому випадку свинина + яловичина) – 250 гр.
- кефір будь-якої жирності (у нас 2,5%) – 250 гр.
- сода – 0,5 ч.л.
- цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру
- яйце куряче – 1 шт
- часник – 1 зубчик
- сіль та чорний мелений перець
- борошно пшеничне – 3 – 4 ст. з гіркою
- олія рослинна для смаження
Покроковий рецепт приготування:
До фаршу додаєм кефір та соду. Потім добре подрібнену будь-яким способом цибулину (можна на дрібній тертці), яйце. Пропускаєм через прес зубчик часнику, сіль та перець за смаком. Все добре перемішати.
Тепер поступово додаєм муку. Спочатку додаєм 3 ст.л з гіркою та добре перемішуєм. Орієнтуйтеся за консистенцією, вона має бути, як на оладки.
У сковороді розігріваєм олію і ложкою викладаєм оладки. Готувати треба на вогні менше середнього під закритою кришкою до красивого рум’яного кольору з обох боків.
Готові оладки викладаєм на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб забрати зайву олію. До оладок можна подати улюблений соус або сметану. Комусь вони подобаються теплими, комусь холодними, це вже справа смаку.