Курка з картоплею в духовці “Запечені стегенця”

Курка, запечена в духовці, з картоплею, готується просто та легко! Страва, в якій поєднується ніжна картопля та ароматна рум’яна курочка, ідеально підходить для сімейного обіду або вечері.

Нам потрібно:

  • курячі стегенця 4 шт.
  • картопля 4 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • чебрець сушений 1 ч.л.
  • розмарин сушений 1 ч. л.
  • солодка паприка 2 ч.л.
  • часник сушений 2 ч. л.
  • чорний перець
  • олія рослинна 2 ст.л.
  • лимонний сік 2 ст.
  • сіль

Покроковий рецепт приготування:

Крупно нарізаємо картоплю. Кубиком ріжемо цибулю. Викладаєм в посуд де запікатимем. З курки знімаєм шкіру, щоб вона краще просочилася приправами. Солим із двох сторін.

Змішуєм чебрець, розмарин, паприку, сушений часник, чорний перець, лимонний сік та олію. Половину викладаєм на картоплю і все перемішуєм.

А половину розподіляєм на курку з обох боків. Випікати під фольгою при 200 градусах 1-1,5 години.

Не вдається скопіювати.