Курка з картоплею в духовці “Запечені стегенця”
Курка, запечена в духовці, з картоплею, готується просто та легко! Страва, в якій поєднується ніжна картопля та ароматна рум’яна курочка, ідеально підходить для сімейного обіду або вечері.
Нам потрібно:
- курячі стегенця 4 шт.
- картопля 4 шт.
- цибуля 1 шт.
- чебрець сушений 1 ч.л.
- розмарин сушений 1 ч. л.
- солодка паприка 2 ч.л.
- часник сушений 2 ч. л.
- чорний перець
- олія рослинна 2 ст.л.
- лимонний сік 2 ст.
- сіль
Покроковий рецепт приготування:
Крупно нарізаємо картоплю. Кубиком ріжемо цибулю. Викладаєм в посуд де запікатимем. З курки знімаєм шкіру, щоб вона краще просочилася приправами. Солим із двох сторін.
Змішуєм чебрець, розмарин, паприку, сушений часник, чорний перець, лимонний сік та олію. Половину викладаєм на картоплю і все перемішуєм.
А половину розподіляєм на курку з обох боків. Випікати під фольгою при 200 градусах 1-1,5 години.