Аджика що треба! Рецепт смачної аджики

Аджика – дуже популярна у нас страва. Та й рецептів аджики з’явилося так багато, що готують її і з помідорами, і з перцем, і з морквою, і навіть з кабачками та баклажанами. Але сьогодні ми пропонуємо Вам свій рецепт.

Нам потрібно:

  • помідори – 2 кг
  • перець солодкий болгарський – 1 кг
  • перець гіркий чилі – 3-5 шт.
  • часник – 200 гр.
  • сіль – 1 ст.л.
  • цукор – 2 ст.
  • оцет 9% – 50 мл.
  • олія рослинна – ½ ст.

Покроковий рецепт приготування:

Помідори, часник, солодкий та гіркий перець подрібнити у м’ясорубці чи блендері. Перекласти подрібнені овочі у каструлю. Довести до кипіння та гасити 30-35 хвилин.

Через 30 хвилин додати сіль, цукор, оцет і олію. Все добре перемішати. І гасити ще 10 хвилин.

Гарячий аджик розкласти в стерилізовані банки, закрити кришками. Банки перевернути вгору дном (можна їх укрити теплою ковдрою або пледом) і залишити в такому положенні до повного остигання.

Не вдається скопіювати.