Пісочний пиріг із чорною смородиною

Це дуже смачно, обов’язково спробуйте, вам сподобається. У ньому хороший контраст солодкого тіста та кислої ягоди, а готується він легко та просто.

Нам потрібно:

  • борошно – 420 гр.
  • цукор – 100 гр.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • сіль – щіпка
  • яйце – 2 шт.
  • охолоджене вершкове масло – 180 гр.
  • сметана – 1 ст.л.
  • ванільний цукор – 1 ч.л. по бажанню

Для начинки:

  • свіжа або заморожена чорна смородина – 400 гр.
  • цукор – 150 гр.
  • кукурудзяний крохмаль – 40 гр.

Покроковий рецепт приготування:

У нашому випадку форма 35х26 см. У миску просіяти борошно, додати розпушувач, цукор, сіль, ванільний цукор, перемішати віночком. У борошно натерти на великій тертці холодне вершкове масло. Потім руками розтерти все у дрібну крихту. У борошняній крихті зробити поглиблення додати сметану, яйця та замісити м’яке тісто.

Тісто розділити на дві нерівні частини. Меншу частину тіста загорнути у плівку та відправити у морозилку приблизно на 1 годину. Більшу частину тіста розкотити на пергаменті в тонкий пласт, товщиною приблизно 0,5 см (розміром 35х26 см). Перенести тісто разом із папером на лист, сформувати бортики, наколоти тісто вилкою.

Приготувати начинку. У мисці змішати смородину, цукор, кукурудзяний крохмаль. На тісто рівномірно розподілити начинку. Зверху на начинку натерти другу частину тіста на великій тертці, рівномірно розподіляючи по поверхні.

Випікати пиріг у заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів приблизно 40 хвилин до золотистого кольору. Час випікання може відрізнятися, орієнтуйтесь на духовку.

Готовому пирогу дати охолонути і теплим нарізати на шматочки. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою.

Не вдається скопіювати.