Неймовірно смачні помідори по-фінськи на зиму
При стандартному закритті помідори найчастіше втрачають більшу частину смаку, оскільки надто просочуються маринадом. Але рецепт помідорів фінською цю проблему повністю вирішує.
Нам потрібно:
- помідори 4 кг.
- цибуля 1 кг.
Розсіл:
- на 1 літр води
- сіль 1 ст.л. (з невеликою гіркою)
- цукор 1,5 ст.
- оцет (9%) 50мл.
Покроковий рецепт приготування:
Насамперед цибулю нарізаємо пір’ям. Відправляємо в друшляк і обдаємо окропом (ошпарюємо). Так ми позбавляємося цибулинної гіркоти. Всі помідори добре миємо і нарізаємо на часточки (невеликі можна порізати навпіл).
Частину цибулі розкладаємо на дно підготовлених баночок (у нашому випадку, стерильні по 0,5 л). Нарізані помідори щільно розподіляємо по банкам. 4 кг розійшлося на 14 баночок. Зверху викладаємо цибулю, що залишилася, робимо таку цибульну шапку.
Готуємо маринад тут все просто. Закипіла вода, додаємо сіль, цукор та оцет. Ми для консервації використовуємо винний 6% оцет (якщо треба перераховувати). У рецепті даєм пропорції на 1 літр води зі столовим 9% оцтом. Розливаємо маринад банками, прикриваємо кришками. І відправляємо в каструлю на стерилізацію (банки в каструлі заливаємо гарячою водою до звуження шийки, по “плічка”).
Стерилізуємо 5 хвилин після закипання води у каструлі. Після чого добре закриваємо кришки та прибираємо під ковдру, повільно остигати. Ми зберігаємо ці заготовки у підвалі, але думаю такі помідори добре стоятимуть і в квартирі (у темному, прохолодному місці). Спробуйте, готуйте, це смачно!