Дуже смачні мариновані огірки “шашличні”

Робляться такі мариновані огірки швидко, огірочки виходять хрумкі, ароматні, а смак – неповторний. А для тих, хто живе у квартирі, цей рецепт – взагалі, знахідка, адже тут нам не знадобиться купа зелені, яка зазвичай кладеться у мариновані овочі. Все набагато простіше, швидше і смачніше.

Нам порібно:

  • огірки – 3 кг.
  • вода – 2 л.
  • сіль кам’яна – 5 ст.л. (150 гр.)
  • цукор – 10 ст.л. (250 гр.)
  • яблучний оцет (6%) – 350 гр.
  • лавровий лист – 3 шт.
  • чорний перець горошком – 20 шт.
  • запашний перець горошком – 10 шт.
  • пекучий мелений перець – 0,5 ч.л.
  • приправа для шашлику – 1 ст.л. з верхом
  • вихід: 3 банки – 1 л, 2 банки – 0,7 л.

Покроковий рецепт приготування:

Щоб було швидше, одразу ставимо маринад закипати. Для цього наливаємо в каструлю воду, висипаємо сіль, цукор, додаємо, лавровий лист, перець горошком чорний та запашний, ми додали трохи червоного пекучого перцю.

Оцет в маринад поки що не додаємо. Поки маринад закипає, підготуємо огірки. У огірків відрізаємо хвостики та ріжемо їх на брусочки товщиною 2 – 2,5 см.

Повертаємось до маринаду. Як тільки маринад закипить, робимо вогонь під каструлею зовсім маленький і акуратно виливаємо сюди яблучний оцет. Тепер викладаємо у каструлю огірки.

У нашому випадку каструля об’ємом 6 Л, і її вистачає на одну порцію за рецептом. Тримаємо каструлю з огірками на такому зовсім маленькому вогні доти, поки огірки не почнуть змінювати колір, при цьому огірки постійно помішуєм. На таке прогрівання огірків йде п’ять-шість хвилин. До закипання в жодному разі доводити не можна!

Ну, і нам залишається розкласти огірки за підготовленими, стерилізованими баночками. Ми банки стерилізую звичайним окропом.

З цієї кількості продуктів у нас вийшло: 3 банки об’ємом 1 л і 2 банки об’ємом 0,7 л. Спочатку ми розкладаємо огірки по банках. Намагаємось щільно вкласти огірочки в банки.

Потім доводимо маринад до кипіння та заливаємо цим маринадом огірки. Закриваємо або закручуємо банки. Готові банки прибираємо у тепле місце для поступового повільного остигання.